Karantina bitince ilk saldırdıkları şey bu oldu: Kutu kutu aldılar

Karantina bitince ilk saldırdıkları şey bu oldu: Kutu kutu aldılar
Koronaya karşı önlemler kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı 40 günün ardından sona erdi. Yasakların gevşetilmesinin ardından binlerce insan alkol almak için sokağa döküldü. İzdihamdan dolayı yaşanan kavgaları engellemek isteyen güvenlik güçleri cop ve sopalarla müdahale etti.

Korona virüsüne karşı sert müdahalede bulunan Hindistan'da dün sokağa çıkma yasaklarının gevşetilmesi sonrasında halk sokağa döküldü. Binlerce insan alkol satan bayilerin önünde uzun kuyruklara girerken, sosyal mesafe kuralları gözardı edildi.

Korona virüsüyle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasaklarının gevşetildiği Hindistan’da alkol satan dükkan ve büfelerin önünde arbede çıktı.

Alkol almak isteyenler uzun kuyruklar oluştururken güvenlik güçleri, sırada yaşanan gerilimi güçlükle sakinleştirebildi.

kuyruk-reuters.jpg

40 gündür alkol satın alamayan Hint vatandaşları, uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal mesafe kurallarının uygulanmadığı kuyruklarda sık sık kavga çıktı. Yaşanan gerilimi ve tartışmayı elindeki cop ve sopalarla durdurmaya çalışan güvenlik güçleri çok sayıda insanı gözaltına aldı.

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olmasına rağmen ülkede korona virüsü vaka sayısının diğer ülkelere göre görece düşük olmasının sebebi olarak sıkı önlemler ve yasaklar gösteriliyordu. Hindistan’da resmi verilere göre korona virüsünden yaşamını yitirenlerin sayısı 1.566 olarak açıklanırken toplam vaka sayısı da 46.437.