Erdoğan'ın eski danışmanı "içeriden" aldığı bilgiyi paylaştı... Türkiye'ye gelen Afganların kim olduğu ortaya çıktı

Erdoğan'ın eski danışmanı "içeriden" aldığı bilgiyi paylaştı... Türkiye'ye gelen Afganların kim olduğu ortaya çıktı
Erdoğan’ın eski danışmanı ve sözcüsü Akif Beki, 31 Temmuz’da, “güvendiği eski bir üst düzey bürokrattan aldığı bilgi notu”nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afgan göçü konusundaki paylaşımlarını doğruladığını yazdı.

TAHLİYE HABERİ KABİL’DEN GELDİ

Söz konusu bilgi notunun eline ABD Dışişleri açıklamasından da, Kılıçdaroğlu’nun tepkisinden de önce ulaştığını ancak “inanmakta güçlük çektiği için” paylaşmadığını belirten Beki, kaynağı Kabil’de görev yapan uluslararası bir sağlık örgütünün yöneticisi olan bilgilendirmenin şu şekilde olduğunu bildirdi:

“Bir: Türkiye’ye giriş yapan gruplar, son 10 senedir ABD askerleri ile birlikte görev yapan Afganistan Hükümet birliklerinin askerleri.

İki: ABD çekilince hakimiyetin tümüyle Taliban’a geçeceği bilindiği için ABD kontrolünde ülkeden çıkartılıyorlar.

Üç: İran sınırına kadar hükümet birliklerine ait araçlarla getiriliyorlar. İran’ı yine ABD unsurlarının organize ettiği otobüs ve kamyonlarla geçip, Türkiye sınırına kontrollü olarak taşınıyorlar.

Dört: Türkiye sınırında da yine otobüs ve kamyonlarla alınıp, kontrol altında çeşitli şehirlerdeki kamp, kışla, kontrol merkezi gibi yerlere götürülüyorlar.

Beş: Bu durum bir mülteci göçü değil ve buradaki Birleşmiş Milletler komiserliği, Dünya Sağlık Örgütü vs gibi kurumlar tarafından izlenmiyor”

ABD’NİN CÜRETİ Mİ, AKP Mİ İZİN VERDİ

“Meğer Washington, Afgan dostlarını uçaklarına doldurup direkt ABD’ye götürmek yerine, önce bizde topluyormuş. Götürebileceklerini seçmek üzere. Hem de bize sormadan, fikrimizi almadan” diyen Beki, “Ankara’ya danışmadan, kafalarına göre Türkiye’yi tahliye üssü olarak kullanmaya kalktılarsa büyük cüret. Değilse de milletten uzun süre saklanamaz. Gerçek, öyle ya da böyle ortaya çıkacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

 

İlgili Haberler