Karar resmen açıklandı. Galatasaray ve Oğulcan Çağlayan'a şok ceza

Karar resmen açıklandı. Galatasaray ve Oğulcan Çağlayan'a şok ceza
Galatasaray'a geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor'dan transfer edilen Oğulcan Çağlayan ile ilgili şok gelişmeler yaşanıyor. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Galatasaray ve Oğulcan Çağlayan'a tek taraflı sözleşme feshi nedeniyle ceza verdi.

Galatasaray ve Oğulcan Çağlayan ile ilgili son dakika gelişmesi yaşanıyor. UÇK’nın kararına göre Galatasaray Kulübü, Rize ekibine tazminat ödeyecek. Bu tazminatın miktarı, Çaykur Rizespor’un Oğulcan Çağlayan’ı Kayseri Erciyes’ten kadrosuna kattığı bonservis bedeli olan 1 milyon 200 bin Euro olacak ve bu para Rize ekibine ödenecek. Ayrıca Oğulcan Çağlayan hatalı fesih nedeniyle 6 resmi müsabakadan men cezasına çarptırıldı. Bu kararın 2 kulüp ve futbolcunun temsilcisine gönderildiği öğrenilirken, Galatasaray Kulübü’nün resmi tebligatın kulübe ulaşması sonrasında bu karara itiraz edeceği ve kararı Tahkim Kurulu’na taşıyacağı belirtildi. 

NELER YAŞANMIŞTI? 

Geçen sezon Çaykur Rizespor Kulübü, Oğulcan Çağlayan’ın +1 yıllık opsiyonunu kullanarak oyuncunun sözleşmesini uzatmış, oyuncu ise bunu kabul etmeyerek lig devam ettiği sırada sözleşmesini tek taraflı feshetmişti. Geçen sezonun son maçlarında Rize’de forma giymeyen ve sezonu boşta tamamlayan Oğulcan Çağlayan, daha sonrasında yeni sezonun başında Galatasaray ile resmi sözleşme imzalamıştı.