Kart: "Türkiye bu şaibeyi taşıyamaz"

Kart: "Türkiye bu şaibeyi taşıyamaz"
CHP eski Konya Milletvekili hukukçu Atilla Kart, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hâkimlerinin suç işlediğini ve tam kanunsuzluk halinin ortaya çıktığını belirtti.

Fatih Erboz / Yeniçağ

Türkiye'de anayasal kurumların kuşatıldığını kaydeden Kart, "Baskı altında, işlevini kaybetti sorun bu. Kuşatmaya, askıya alınmaya rağmen bu davanın açılması gerekiyordu. Mühürlü, mühürsüz ayrımına dair tutanak tutulmamış durumda. Bu nedenle tasnifin yapılması da mümkün değil. Kaçınılmaz olarak referandumun iptali sonucu doğacaktır. Yeni halk oylamasının yapılması gerekir. Bunun dışında bir çözüm bulamıyorum" diye konuştu. Türkiye'nin, içinde bulunduğu hukuksuzluk durumunu taşıyamayacağını dile getiren Kart, sürdürülebilir bir tablo olmadığını ifade etti.

Kart şunları söyledi: "Beni üzen bir diğer husus, siyasi iktidarın hukukun ortaya çıkması, gerçeklerin ortaya çıkması, şaibenin giderilmesi noktasında daha çok destek vermesi gerekir. Yargı bir an önce çalışsın, gerçeklik ortaya çıksın. Kendine güvenen, hukuka inanan bir siyasi iktidar bu yönde bir yaklaşım içinde olması gerekir." Atilla Kart, bu sürecin ve verilen bu kararın gelecek seçimlere yönelik olarak çok ciddi kaygılar doğuracağına da işaret etti. Kart, "Bunu kabul ettiğiniz takdirde gelecek seçimlerde de tam kanunsuzluğun önünü açmış oluyorsunuz. Bu, demokrasinin sıhhat, toplumsal barışımızın korunması açısından hayati öneme sahip. Bütün bunları değerlendirip göz önüne almak gerekir" şeklinde konuştu.