Kas hastası küçük Onur makineye bağlı yaşıyor

Kas hastası küçük Onur makineye bağlı yaşıyor
yakalandığı kas hastalığı nedeniyle 6,5 yıldır evinde makineye bağlı yaşayan Onur Arıkız, 3 senedir de evine gelen öğretmeninden ders alıyor.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Musküler Distrofi (DMD) kas hastalığı nedeniyle makineye bağlı yaşayan 9 yaşındaki oğlunun başından ayrılmayan anne Şükran Arıkız, onun tedavi edilebileceği umuduyla yaşıyor.

3,5 yaşındayken bir sabah aniden bilinci kapanan ve kas hastalığı teşhisi konulan Onur Arıkız, o zamandan bu yana yaşamını evinin küçük odasında elektrikli cihazlara bağlı sürdürüyor. Elektrik kesintilerinde ise jeneratör devreye giriyor.

Ailenin 4 çocuğundan biri olan ve yemek, tuvalet ihtiyacı bile yatağındayken annesi tarafından karşılanan küçük Onur, bir ihtimal de olsa sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor.

Babası tır şoförü, annesi ev kadını olan Onur, belediyenin evinin önüne yaptırdığı salıncakta günde birkaç dakika eğleniyor, her gün evine gelen öğretmeninin yardımıyla derslerinden geri kalmamaya çalışıyor.

Anne Şükran Arıkız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun rahatsızlığının bir bayram günü başladığını söyledi.

O sabah zorla uyandırdığı çocuğunu hastaneye yetiştirdiklerini belirten Arıkız, "Bilinci kapanmıştı. Eskişehir'e ambulansla götürdük ama böyle kaldı. Solunum cihazına bağlı kaldı. Bu hastalık sinsi bir kas hastalığıymış." dedi.

MAKİNESİZ SADECE 10 DAKİKA

Arıkız, oğlunun makinesiz sadece 10 dakika dayanabildiğini aktardı.

Tüm hayatının onunla geçtiğini vurgulayan Arıkız, şunları kaydetti:

"Onur kendisi nefes alamıyor. Canı sıkılıyor, arkadaş istiyor yanına. Kendisi de farkında artık, yapamayacağını biliyor. Maddi manevi zorlanıyoruz ama yapacak bir şey yok, evlat. Ben iyi bir doktor varsa çocuğumun tedavisini üstlenmesini istiyorum, çocuğumun iyileşmesini istiyorum; tek amacım, düşüncem o. 'Tedavisi yok' diyorlar ama ben bir anne olarak 'vardır' diye umut ediyorum, kabullenmiyorum. Hiç uyumuyorum, sürekli onun makinelerinin takibindeyim."

Öğretmeninin öğrettiği şiirleri ve kitaplarını okuyarak eğitimine devam eden Bekir Aral İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Onur Arıkız da sağlığına kavuşup polis olmak istediğini anlattı.