Kas ve eklem hastalıklarının sebebi nedir?

Kas ve eklem hastalıklarının sebebi nedir?
Doç. Dr. Aydın Arslan, kas ve eklemlerde yıpranma ve ağrı reseptörlerinin uyarılmasına yol açan her şeyin ağrıya neden olduğunu belirterek, vücudumuzda bulunan minerallerin eksikliklerinde de kas iskelet sisteminde ağrılı durumların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Kas ve eklem hastalıklarının en önemli nedenleri travma yani darbe, enflamasyon denilen yangı, iltihap ve enfeksiyon hastalıkları. Son yıllarda uygulanan kök hücre yöntemi ise kas ve eklem hastalıklarında etkili bir tedavi olarak kullanılıyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aydın Arslan, ilerlemiş kireçlenmesi olan hastalarda dahi kök hücre tedavisinin kullanılabileceğini belirtti.

Doç. Dr. Aydın Arslan, “Genellikle travma, enfeksiyon hastalıkları ve inflamasyon (yangı) kas iskelet sistemi ağrısına neden olur. Yaşın ilerlemesi, genetik sebepler, kilo alımı veya yaralanmalardan sonra gelişen kireçlenmeler sonucu da bu ağrılar sıklıkla ortaya çıkar. Bazen de ağrı sinir dokularındaki hastalıklar sebebiyle ortaya çıkabilir. Hatta psikolojik rahatsızlıkların herhangi bir organik sebep olmaksızın kas iskelet sisteminde ağrıya neden olduğu bilinmektedir. Bu saydıklarımıza ek olarak vücudumuzda bulunan minerallerin eksikliklerinde de kas iskelet sisteminde ağrılı durumlar ortaya çıkmaktadır” dedi.

“MİNERAL EKSİKLİĞİ DE AĞRIYA NEDEN OLABİLİR”

Doç. Dr. Aydın Arslan, “Kas ve eklemlerde yıpranma ve ağrı reseptörlerinin uyarılmasına yol açan her şey ağrıya neden olabilir. Genellikle travma, enfeksiyon hastalıkları ve inflamasyon (yangı) kas iskelet sistemi ağrısına neden olur. Yaşın ilerlemesi, genetik sebepler, kilo alımı veya yaralanmalardan sonra gelişen kireçlenmeler sonucu da bu ağrılar sıklıkla ortaya çıkar. Bazen de ağrı sinir dokularındaki hastalıklar sebebiyle ortaya çıkabilir. Hatta psikolojik rahatsızlıkların herhangi bir organik sebep olmaksızın kas iskelet sisteminde ağrıya neden olduğu bilinmektedir. Bu saydıklarımıza ek olarak vücudumuzda bulunan minerallerin eksikliklerinde de kas iskelet sisteminde ağrılı durumlar ortaya çıkmaktadır” dedi.