Kaşıkçının ölümü borsayı vurdu

Kaşıkçının ölümü borsayı vurdu
Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümü borsayı vurdu. Suudi Arabistan Borsası, geçen hafta yüzde 4 değer kaybederken yabancı yatırımcılar 1,1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolduğu 2 Ekim’den bu yana Suudi Arabistan Borsası yaklaşık yüzde 4 değer kaybederken son bir haftada yabancı yatırımcılar 1.1 milyar dolar satış gerçekleştirdi.

Bu satış, yabancılara Riyad Borsası'nda yatırım yapmalarına izin verildiği 2015 ortasından bu yana en büyük satışlarından birisi olarak kayıtlara geçti.

Bu rakamlar Suudi Arabistan’ın, Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda yaşanan bir kavga sonucu öldüğünü açıklamasının önceki değerleri yansıtıyor.

Riyad, 2 Ekim’de kaybolan Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda yaşanan bir kavga sonucu öldüğünü 20 Ekim Cumartesi günü resmen kabul etmişti.

Son veriler yabancı yatırımcıların 5 milyar riyallik satış yaptığını ve 991.3 milyon riyallik alım yaptığınu gösteriyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Steven Mnuchin Pazar günü yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın gazeteci Kaşıkçı’nın ölümüne ilişkin açıklamasına dair “iyi bir ilk adım ancak yeterli değil” yorumunda bulundu.

Kaşıkçı’nın öldüğünün ilan edilmesinden sonra pazar günü açılan Riyad Borsası bundan fazla etkilenmemiş göründü.

İlgili Haberler