Kaşıkçı’nın ölümü ile ilgili uluslararası soruşturma talebi

Kaşıkçı’nın ölümü ile ilgili uluslararası soruşturma talebi
Avrupa Parlamentosu ve Uluslararası Af Örgütü’nden gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda Kaşıkçı’nın ölümü ile ilgili uluslararası soruşturma yapılması istendi.

AP Başkanı Antonio Tajani, sosyal medyadan paylaştığı mesajında, “Acilen, Cemal Kaşıkçı’nın ölümüne ilişkin kanıtların incelenmesini sağlayacak titiz bir uluslararası soruşturma başlatılmalı” ifadesini kullandı.

Tajani, Kaşıkçı’nın ölümüne ilişkin detayların açığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Londra merkezli insan hakları kuruluşu Uluslararası Af Örgütü’nden de AP’ye destek bir açıklama geldi. Örgüt yetkilisi Rawya Rageh, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı’ya ilişkin son açıklamasını değerlendirerek, “Bunun bir aklamaya veya olaya karıştığından kuşku duyulan makam tarafından yürütülen bir soruşturmaya dönüşmesinden kaygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'da yürütülen soruşturmanın “tarafsızlığı” noktasında soru işaretlerinin mevcudiyetini koruduğunu belirten Rageh, adaletin yerini bulması için olayla ilgili Birleşmiş Milletler tarafından bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim’de İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın “konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü” açıklamıştı.

İlgili Haberler