Kasım ayında hiç olmayacak şey oldu. Türkiye’de görüldü, her şey tersine mi dönüyor

Kasım ayında hiç olmayacak şey oldu. Türkiye’de görüldü, her şey tersine mi dönüyor
Ordu'nun Gölköy İlçesi Akçalı Mahallesi’nde ikamet eden Hamit Çapan (73) komşusunun bahçesinde çiçek açıp meyve veren erik ağacını görünce şaşkına döndü.

Ali YAZAN / GÖLKÖY ORDU / YENİÇAĞ

Ordu’nun Gölköy ilçesinde dikkat çeken bir doğa olayı yaşandı. Akçalı Mahallesi’nde yaşayan Hamit Çapan (73) komşusunun bahçesindeki erik ağacında gördüğü manzara nedeniyle şaşkın anlar yaşadı. Elde edilen bilgilere göre erik ağacı mevsiminden önce çiçek açarak, meyve verdi. Eriğin tadına da baktığı öğrenilen Çapan’ın durumu çevresine anlattığı ancak kimsenin meydana gelen duruma inanmadığı öğrenildi.

adam-2.jpg

“TADI NORMAL ERİĞE BENZİYOR”

Erik ağacının çiçek açtığı gören mahalle sakinleri de ağacın olduğu bölgeye gelerek, manzaraya şahit oldu. Eriğin tadı hakkında açıklamalarda bulunan Hamit Çapan, mevsiminden önce açan eriğin, bahar aylarında açan erikten farksız olmadığını söyledi.

adam-008.jpg

“İLK DEFA BÖYLE BİR DURUM İLE KARŞILAŞTIM”

Bölgelerinde ilk defa böyle bir olay ile karşılaştığını söyleyen Çapan, “Komşumun evin önünden geçerken, ağacın erik verdiğini görünce çok şaşırdım. Erik ağacında çok yaprak olmamasına rağmen, az da olsa, erik vermiş. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. Bu mevsimde erik ağacının çiçek açıp, meyve vermesi ilginç" diye konuştu.