Kasımpaşa-Beşiktaş 4-1 (Maç özeti)

Kasımpaşa-Beşiktaş 4-1 (Maç özeti)
Spor Toto Süper Lig'de 17. haftanın en önemli maçlarından birinde Kasımpaşa sahasında Beşiktaş'ı 4-1 mağlup etti.

Siyah-beyazlı ekip, Süper Lig’in 17. haftasında Kasımpaşa’yı konuk oldu. Sezonun ilk yarısını deplasman maçı ile kapatan Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında büyük bir şok yaşadı.

Mustafa Denizli'nin ekibi mücadeleyi 4-1'lik skorla kazandı. Siyah-beyazlılar bu skorla ligde üst üste 3 hafta puan kaybı yaşadı. Ricardo Quaresma 90 dakika kulübede bekletildi. Şenol Güneş'in ekibi 26 puanda kaldı. Kasımpaşa ise 29 puanla devreyi noktaladı. 

MAÇ ÖZETİ

Mücadelenin henüz 2. dakikasında Beşiktaş Dorukhan Toköz'ün golü ile 1-0 öne geçti. Ljajic'in kullandığı serbest vuruşta kaleciden seken topa Lens dokundu, kale önünde tamamlayan Dorukhan topu ağlara yolladı.Golden önce Lens'in elle oynayıp oynamadığı VAR hakemleri tarafından incelendi. VAR hakemlerinin tavsiyesiyle pozisyonu saha kenarındaki ekrandan inceleyen Cüneyt Çakır, Lens'in elle oynadığını tespit ederek golü iptal etti.

Bu pozisyonun ardından sayılmayan golün sahibi genç Dorukhan, sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerine oyuna giren isim ise Ryan Babel oldu. Bu değişiklikle Beşiktaş oyuncu değitrime hakkını erken kullanmak zorunda kaldı. Genç futbolcu sedye ile saha dışına taşındı.

Mücadelenin 11. dakikasında Sadiku Kasımpaşa'yı 1-0 öne geçirdi. Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında içeri kesilen topu Gökhan Gönül kafayla uzaklaştırmak istedi, ceza yayına doğru açılan topa Sadiku gelişine nefis vurdu ve köşeden ağlara yolladı.

17. dakikada Kasımpaşa bir kez daha gole yaklaşan taraf oldu. Hafta içinde kadro dışı kalan sonrasında maça bir gün kala özür dileyerek affedilen se3zonun flaş ismi Trezeguet, Beşiktaş savunmasının arkasına güzel bir koşu yaptı. Sol çarprazdan ceza sahasına giriş yaptı. Mısırlı yıldız futbolcu kaleci Karius ile teke tek kaldı. Ancak Alman kaleci başarılı bir kurtarışla skorun 2-0'a gelmesini engelledi.

Bu haberi de okudularDorukhan Toköz gole sevinirken sakatlandı!

Mücadelenin 19. dakikasında Diagne Kasımpaşa'yı 2-0 öne geçirdi. Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Popov ortaladı, kale alanı içindeki Diagne'nin kafa vuruşunda top ağlara gitti. VAR kontrolü sonrası maçta 2. kez atılan gol iptan edildi. Hakem Cüneyt Çakır, VAR ekranında yaptığı incelemenin ardından, gol öncesi topsuz alanda Medel'e yapılan faul gerekçesiyle Kasımpaşa'nın golünü iptal etti.

Golün ardından maske takarak gol sevincini yaşayan Diagne sarı kart görerek bir sonraki maçta cezalı duruma düştü. Golün iptal olmasına rağmen golcü futbolcunun sarı kartı iptal olmadı. Kasımpaşalı futbolcular pozisyona yoğun itirazda bulundular.

Karşılaşmanın 28. dakikasında sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Babel'in içeri çevirdiği topu Lens aldı, önünü boşaltıp yaptığı vuruşta Ramazan topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Maçta her iki takım da hızlı ataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştı. 31'de rakip yarı alanın ortalarında topu kapan Kasımpaşa'da Diagne'nin pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topu alan Koita'nın vuruşunda top üstten auta gitti.

40. dakikada Kasımpaşa'da Trezeguet yılın golünü atmaya çok yaklaştı. Yine topla buluşan Mısırlı futbolcu, sol çarprazda topu aldı topu düzeltip sert şutu plase bir şekilde gönderdi. Alman kaleci Karius aynı güzellikte topu kornere çeldi.

Mücadelenin 43. dakikasında tecrübeli bek Adriano, rakibine yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü. Brezilyalı tecrübeli isim bu kartla cezalı duruma düştü.

Mücadelenin 45+1.dakikasında Diagne takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında son çizgiye inen Koita'nın içeri çevirdiği top savunmadan sekti. Koita devamında kafayla topu tekrar kale önüne gönderdi, Diagne de düşerken yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı.

Karşılaşmanın 45+2. dakikasında Beşiktaş'ta Vida yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Adriano'nun ardından tecrübeli stoper kart gören bir diğer isim oldu.

45+3. dakikada Şenol Güneş, sakatlanan Adriano'nun yerine Fatih Aksoy'u oyuna aldı. Bu Siyah Beyazlı ekibin zorunlu şekilde değiştirdiği 2. isim oldu.

Hakem Cüneyt Çakır ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. Kasımpaşa soyunma odasına 2-0'lık üstünlük ile gitti.

Beşiktaş ikinci yarıya baskılı başladı. Özellikle sağ kanattan Lens, Kasımpaşa savunmasını zorlayan isim oldu. Ancak Kasımpaşa savunması bu dakikalarda Siyah Beyazlı ekibe çok fazla fırsat vermedi.

52. dakikada Mustafa Pektemek skoru 2-1'e getiren golü kaydetti. Sağ kanattan Lens'n ortaladığı topa arka direkteki Mustafa Pektemek kafayı vurdu, kale önündeki Babel'in hareketlenmediği top ağlara gitti. İkinci yarıya ciddi bir baskıyla başlayan Beşiktaş, Lens'in üst üste denemeleri sonrası sağ kanattan gelen ortayla golü buldu.

Maçta dakikalar 60'ı gösterdiğinde Beşiktaş çok adamla etkili geldi. Mustafa'nın ortasında savunmadan seken topa Atiba penaltı noktası üzerinden gelişine sert vurdu, top bir kez daha Kasımpaşa defansından döndü.

63. dakikada Kasımpaşa ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Beşiktaş'ın hücumlarını kesmek için orta sahaya takviye yapmayı tercih etti. Koita yerine oyuna dahil olan isim Eduok oldu.

70'te Beşiktaş beraberlik golüne çok yaklaştı.Ani gelişen Beşiktaş atağında orta alanda topu alan Babel, rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına sokuldu ve karşı karşıya pozisyonda çaprazdan vuruşunu yaptı. Top direğin dibinden auta çıktı.

73. dakikada Kasımpaşa çok etkili geldi. Sol kanattan Eduok'un içeri çevirdiği topa Pavelka gelişine çok sert vurdu, üst direkten dönen top sonrası Diagne, Fatih'le girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Oyun devam etti. VAR incelemesi sonrası hakem Cüneyt Çakır penaltı kararı verdi. Cüneyt Çakır, VAR ekranından incelediği pozisyonda direkten dönen topun ardından Fatih'in Diagne'ye faul yaptığını belirledi ve Kasımpaşa lehine penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Diagne Karius ile topu farklı köşelere yolladı ve skoru 3-1'e getirdi.

Golün ardından Kasımpaşa oyuncu değişikliğne gitti. Josue Sa'nın yerine oyuna giren isim Tarkan Serbes oldu.

Maçın 77. dakikasında Babel'in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Lens'in vuruşunda Ramazan'ın çıkardığı top tekrar Lens'e çarpıp auta çıktı.

83. dakikada Bewşiktaş son oyuncu değişiklik hakkını da kullandı. Atiba yerine oyuna giren futbolcu Güven Yalçın oldu.

83. dakikada Pavelka skoru 4-1'e getiren golü kaydetti. Sadiku sağ kanattan taşıdığı topu son çizgiden geriye doğru çıkardı. Ceza alanı ön çizgisindeki Pavelka'nın gelişine vuruşunda Medel'in hamlesi yetersiz oldu ve kaleci Karius'u yanıltan top ağlarla buluştu.

Maçın 85. dakikasında Beşiktaş farkı indirmek için net bir fırsat yakaladı. Ancak tecrübeli file bekçisi Ramazan'ı geçemedi. Gökhan Gönül'ün ortasına penaltı noktası üzerinde Güven Yalçın kafayı vurdu, kaleci Ramazan topu son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

88. dakikada Kasımpaşa son oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Pavelka yerine oyuna giren isim Hakan Demir oldu.

Karşılaşmanın 89. dakikasında Babel'in sol kanattan ortaladığı top savunmadan sekti, kale önünde boş durumdaki Güven Yalçın'ın vuruşunda top üstten auta çıktı.

İKİ TAKIMIN İLK 11'LERİ

Kasımpaşa: Ramazan, Ben Youssef, Veysel, Veigneau, Popov, Pavelka, Sadiku, Josue Sa, Koita, Trezeguet, Diagne

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Necip, Vida, Adriano, Medel, Atiba, Dorukhan, Ljajic, Lens, Mustafa Pektemek

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Kasımpaşa’ya konuk olan Beşiktaş, geçen haftaki Trabzonspor karşılaşmasına iki değişiklikle sahada yer aldı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor karşılaşmasında ilk 11’de görev alan Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma’yı Kasımpaşa karşısında yedek soyundurdu.

Güneş, son maçlarda beklentileri karşılayamayan Güven Yalçın’ı da yedeğe çekti.

Siyah-beyazlılarda bu oyuncuların yerine ilk 11’de Gökhan Gönül ile Mustafa Pektemek, şans buldu.

Beşiktaş’ta sakat olduğu gerekçesiyle 6 maçta yer almayan Ryan Babel, eski takımı Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmaya yedekler arasında başladı.

Babel, yaşadığı sorun nedeniyle Süper Lig’deki MKE Ankaragücü, Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor ve Trabzonspor maçlarının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi’ndeki Sarpsborg ile Malmö karşılaşmalarında görev alamamıştı.

İlgili Haberler