Kastamonu sele teslim oldu

Kastamonu sele teslim oldu
Meteoroloji bugün ve yarın Kastamonu'nun kuzeyinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri 12 saat) yağış beklendiğini ve vatandaşların sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yeniçağ / Hamdi Kendirci / Kastamonu

Kastamonu Azdavay’da sel nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı. Sel suları araçları sürüklerken yollar göle döndü.

Azdavay, Pınarbaşı ile Pınarbaşı, Bartın yolları sel nedeniyle kapandı.

Yine Kastamonu’nun Küre ilçe girişinde heyelan nedeniyle 2 araç toprak altında kaldı.

Küre Alacık köyünde yoğun yağışlar nedeniyle heyelanlar yaşanırken, ahırlara giren selin yönünü değiştirmek için köylüler yoğun çaba gösterdikleri öğrenildi.

İnebolu-Kastamonu karayolundan Küre ilçesine bağlantı sağlayan yol heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgede metrekareye 100 kilogramdan fazla yağış düştü. Yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonucu Küre bağlantı yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. İnebolu-Kastamonu karayolunda ise ulaşımın sağlandığı belirtildi.

Yine Kastamonu sahil ilçelerinden olan Bozkurt ilçesinde yoğun yağmur sonrası araçlar su altında kaldı. Bozkurt’ta akşam saatlerinde başlayan etkili sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. Aralıksız yağan sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklarda biriken sularda araçlar mahsur kaldı ve bazı apartmanların bodrum katlarını su bastı. Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, meteoroloji verilerine göre ilçede metrekareye 100 kg yağmur düştüğünü ifade ederek, belediye ekiplerinin aralıksız çalıştığını ve çevre ilçelerden de su baskınlarını önlemek için vidanjör istediklerini söyledi.

Haberin hazırlandığı şu saatlerde hava bahse konu ilçelerde ve il merkezinde şiddetli bir şekilde yağmaya devam ediyor.

İlgili Haberler