Katlanabilir iPhone'dan haber geldi

Katlanabilir iPhone'dan haber geldi
Yıllardır beklenen katlanabilir iPhone için kötü bir haber geldi. Cihazın çıkış tarihi, beklenenden daha farklı olacak.

Kötü haber geldi!

ShiftDelete - Katlanabilir telefonlarla ilk tanışmamızdan beri Apple’ın da bu akıma katılıp katılmayacağını merak ediyoruz. Yakın geçmişte buna dair pek çok iddia söylendi. Hala bir katlanabilir iPhone görmemiş olsak da analistler zaman zaman önemli bilgiler paylaşıyor. Bir süredir, 2023 yılında karşımıza çıkacağı inanılan iPhone Fold, ne yazık ki bu hedefi tutturamayabilir.

Katlanabilir iPhone, en erken 2025’te gelecek

Apple bugüne kadar katlanabilen bir iPhone geliştirdiğini hiç açıklamadı. Ancak kaynak tedarikçilerinden ve şirket içinden sızan bilgilerden, bu modelin bir gün gelebileceğini biliyoruz. Muhtemel adı iPhone Fold olan cihazın 2023 yılında geleceği hafızalara kazınmıştı. Katlanabilir telefonları seven ve Apple ekosisteminde böyle bir üye görmek isteyenler, gelecek yılı bekliyordu.

Apple’a ekran tedarik eden üreticilerden sızan bilgiye göre katlanabilir iPhone planları öteye itildi. Bugüne kadar 2023 olarak hafızamızda yer edinen tarih, 2025 olarak güncellendi. Bu bilgiyi aktaran kaynak, Apple’ın katlanabilir telefon pazarına girmek için acele etmek istemediğini söylüyor.

Katlanabilir ekranlı MacBook Pro da geliştiriliyor

Bizler katlanabilir ekran tasarımını bir iPhone’da görmeyi beklerken, beklemediğimiz bir yerden de bu tasarımı görebiliriz. Söylentilere göre Apple, gelecek nesil MacBook Pro’da katlanabilir ekran tasarımını kullanmayı planlıyor. Bu hem taşınabilirliği basitleştirebilir, hem de daha büyük ekranlı MacBook’ların önünü açabilir.

Yine aynı söylentinin yuvasına göre 20 inç gibi boyutlarda MacBook Pro’ları gelecek nesilde göreceğiz. Bunun için konuşmaya erken, çünkü gelecek ay MacBook Pro’ların M2 çipli sürümleriyle tanışacağız. Kasım ayında da bir MacBook duyurusu olduğuna göre Apple artık hızını biraz kesmek isteyebilir.