Kavgaya silah sesi ekleyip abonelerine servis ettiler! Asparagas nedir okuyunca öğreneceksiniz

Kavgaya silah sesi ekleyip abonelerine servis ettiler! Asparagas nedir okuyunca öğreneceksiniz
İstanbul Sultanbeyli'de semt pazarında pazarcılar arasında tekmeli tokatlı yer kavgası yaşandı. Olayda 6 kişi yaralanırken, 14 kişi ise gözaltına alındı. İHA'nın abonelerine servis ettiği olay videosunda arka planda silah sesi duyulurken, DHA'nın servis ettiği videoda bu sesin olmadığı ortaya çıktı.

Medyaradar''da yer alan habere göre, İstanbul Sultanbeyli''de pazarcı esnafı arasında meydan savaşını andıran kavgada 14 kişi gözaltına alındı. Olayın görüntülerini servis eden İhlas Haber Ajansı''nın görüntüsü ile Demirören Haber Ajansı''nın olay yeri videosu arasında fark olduğu görüldü.

İHA''NIN VİDEOSUNDA SİLAH SESİ VAR

Olay anının görüntülerini abonelerine servis eden İHA''nın videosunda silah sesi duyulurken, DHA''nın servis ettiği videoda bu ses yok. Bu durum, akıllara İHA''nın videoda oynama yaparak arka plana ses eklediği iddialarını ortaya çıkardı.

Ayrıca, pazarda fiyatlar yüzünden çıkan kavgada birbirlerine taş ve sopalarla saldıran esnafın ise konuyu tatlıya bağlayarak barıştığı ifade edildi.

ASPARAGAS NE DEMEK, NEDİR? 

Asparagas kelimesinin İngilizce kuşkonmaz anlamına gelen Asparagus kelimesinden geldiği belirtilse de kelimenin kökeni 1963’te Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanan uydurma habere dayandığı da söylenir. 

Bu görüşü savunanlara göre kelimenin taşıdığı “uydurma haber” anlamının kökeni, Hürriyet Gazetesinde Yurdaer Acar ve Yener Tuğrul’un “Amerikalı kız Türk sevgilisiyle bir gecekonduda yaşıyor” başlığıyla 1963 yılında yayımladığı bir habere dayanır.

Hürriyet Gazetesinin yayımladığı haberin uydurma olduğunun ortaya çıkmasının ardından haberin içerdiği fotoğrafta yazan “azparagas” ifadesinin “yalan / uydurma haber”ler için kullanımı sonucu “asparagas” kelimesi yaygınlaşmıştır.

Haberdeki fotoğrafta yer alan kulübenin girişinde yazan “azparagas” kelimesinin ne anlama geldiği tespit edilememekle birlikte, anlamı olmayan, uydurma bir kelime olduğu düşünülmektedir

 

İlgili Haberler