Kayserispor 4-1 Fenerbahçe / Maç Özeti

Kayserispor 4-1 Fenerbahçe / Maç Özeti
Spor Toto Süper Lig 19. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor'a 4-1 mağlup oldu. Bu sonucun ardından Kayserispor, puanını 16'ya yükseltirken Fenerbahçe, 35 puanda kaldı.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'ndaki maçta Kayserispor'a galibiyeti getiren golleri, 32. dakikada Umut Bulut, 70. ve 90+5. dakikada Güray Vural ile 88. dakikada Welliton kaydetti. Sarı Lacivertlilerin tek sayısı ise 41. dakikada Mehmet Topal'dan geldi.

Fenerbahçe’de teknik direktör Dick Advocaat geçen hafta Başakşehir’i yenen kadrodan sakat Ozan dışında bir değişiklik yapmadı. Ozan’ın yokluğunda sakatlığı tamamen geçen Mehmet Topal’a şans veren Advocaat, Salih’de ilk 11’de şans verdi.

MAÇ ÖZETİ

Karşılaşmanın ilk 20 dakikası iki takım içinde durgun ve pozisyonsuz geçti. 

24'de Jeremain Lens toğu sağ kanattan çok güzel getirdi, içeriye yaptığı ortasına Fernandao kaleye uzak noktada güzel kafa vurdu ancak Ahamada topu kontrol etmeyi başardı. 

26'da Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Ceza alanı yayının üzerinde şut şansı bulan Mehmet Topal, sol ayağıyla vurdu, top az farkla auta gitti.

Umut hediyeyi reddetmedi

32. dakikada Kayserispor Umut Bulut'un attığı golle 1-0 öne geçti. 

Deniz Türüç'ün uzaklardan şutunda, Skrtel'e çarpan top kaleye yöneldi. Volkan'ın zorlukla çeldiği top, Umut Bulut'un önünde kaldı ve Umut kolay pozisyonda golü attı. 

Bu, Umut Bulut'un bu sezonki ilk golüydü. 

Salih bastı, Topal attı!

41. dakikada Fenerbahçe Mehmet Topal'ın attığı golle maçta beraberliği yakaladı. 

Fenerbahçe'de Salih Uçan ön alanda yaptığı baskıyla topu kazandı. O esnada Kana Biyik araya girdi ve topu uzaklaştırmak istedi ancak Salih'ten seken top ceza alanına doğru yöneldi. Mehmet Topal da bu fırsatı değerlendirdi ve boş alanda çok düzgün bir vuruşla topu ağlata gönderdi; 1-1.

İlk yarının son anlarında Fenerbahçe ikinci gol için de çok ciddi bir baskı kurdu ancak hem Ahamada'nın müdahaleleri hem de son paslardaki başarısızlık golün gelmesini engelledi.  

İLK YARI 1-1 SOONA ERDİ

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Fenerbahçe'ydi. Sarı Lacivertliler 6 dakika içinde 3 pozisyon yakaladı. 

46'da sağ çaprazdan Alper Potuk'un şutunda Ahamada güçlükle topu çelmeyi başardı.

49'da Mehmet Topal'ın sağ kanattan arka direğe yaptığı ortaya zor pozisyonda Lens kafayı vurdu, top üstten auta gitti. 

Fenerbahçe akın akın gelmeye devam ediyor. 

Fernandao net kaçırdı!

52'de Lens'in sol kanattan getirdiği pozisyonda, Hollandalı içeriye ortaladı, Kayseri savunmasının uzaklaştıramadığı top altıpasta Fernandao'nun önünde kaldı. 

Brezilyalı'nın müsait pozisyonda şutu savunmadan döndü. Fenerbahçe gole çok yaklaştı.  

66'da Salih Uçan ve Fernandao çıktı, Van Persie ve Karavaev oyuna girdi. 

Güray iyi vurdu, Volkan'ı avladı

69'da Güray Vural Kayserispor'u 2-1 öne geçiren golü attı. 

Varela'nın ara pasında sol kanattan ceza alanına giren Güray Vural, çok çaprazda olmasına rağmen düzgün vurdu ve Volkan Demirel'i avladı. Volkan'ın bu golü yememesi gerekirdi. 

88'de Welliton Kayserispor'u 3-1 öne geçirdi.

90 +4'te ise Güray Vural sağ kanattan, çok uzaklardan kaleye vurdu ve Volkan Demirel'i bir kez daha avladı; 4-1.

150 TL’YE İLGİ YOK

Fenerbahçeli taraftarlar için ayrılan bölümün 150 TL’ye satılması nedeniyle konuk takım tribünü boş kaldı. Yaklaşık 100 kadar Fenerbahçeli taraftar tribünde yer alırken sesleri cılız bir şekilde duyuldu. Kayserispor taraftarına ayrılan bölümler ise ucuz bilet fiyatlarına rağmen boş kaldı. Karşılaşmayı yaklaşık 8 bin Kayserispor taraftarı izledi.

Kayserispor’da karşılaşma öncesi sakatlığı nükse eden Douglao kadrodan çıkartıldı ve yerine son anda Hakan Aslantaş dahil edildi.

VAN PERSİE CENAZEYE GİTMEYECEK

Dedesini kayneden Robin Van Persie, Hollanda'ya gitmeyecek. Yıldız oyuncu daha önce rahatsızlığı nedeniyle Advocaat'tan izin alıp dedesini görmeye gitmişti. Dün takım arkadaşları tarafından teselli edilen yıldız oyuncu maça yedek kulübesinde başladı.