Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev: Devlet kadrolarını yeniden yapılandırırken liyakata önem vermeliyiz

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev: Devlet kadrolarını yeniden yapılandırırken liyakata önem vermeliyiz
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Meclis'te yaptığı konuşmada, devletin idari sisteminin reforme edilmesi gerektiğini belirterek, "Devlet kadrolarını yeniden yapılandırırken ehliyet ve liyakata önem vermeliyiz" dedi.

Kazakistan''da akaryakıta gelen zamlar nedeniyle başlayan protestolarla ilgili Meclis''te konuşan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev Devlet idaresinde yetersiz kadro potansiyelinin, formalizmin ve yolsuzluğun olduğunun kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Toplumun devletin idari kurumlarına güveninin bu denli düşük olma sebebinin bu durum olduğunu belirten Tokayev, "Kamu hizmetine personel alım sistemi iyileştirilmeli, vatandaşların kamuda işe alımı önündeki yüksek engeller kaldırılmalı. İşe kabul ve terfide liyakat esası uygulanmalı. Kamu hizmetinde yer alma fırsatı her bir Kazakistanlıya açık olmalı" ifadelerini kullandı

Ayrıca kamu hizmetinden ayrılma prosedürünün sadeleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Kazakistan Devlet Başkanı, "İnisiyatif almaktan kaçan bazı yetkililer yıllarca ofislerinde boş boş oturuyorlar. Umut vaat eden gençlere büyüme fırsatı vermiyorlar, devlet kurumlarının etkinliğini azaltıyorlar. Dolayısıyla bu yetkililere veda edilmeli" dedi.

İlgili Haberler