"Kazanın tek siyasi sorumlusu AKP Genel Başkanıdır"

"Kazanın tek siyasi sorumlusu AKP Genel Başkanıdır"
CHP MYK'sı sonrası konuşan CHP'li Faik Öztrak, Ankara'daki tren kazasının siyasi sorumlusu olarak AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı gösterirken, "Onun bu konularda kılını kıpırdatmayacağını biliyoruz. Ama en azından bakandan istifa etmesini bekliyoruz" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK'sı sonrası basın açıklamasında bulundu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztrak, Ankara'da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına da değinin.

Kazanın siyasi sorumluluğunun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olduğunu söyleyen CHP Sözcüsü, "Kazanın bir tek siyasi sorumlusu vardır. O da AKP Genel Başkanı'dır. Onun bu konularda kılını kıpırdatmayacağını biliyoruz. Ama en azından ulaştırma bakanından istifa etmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere ve uşaklarına nasıl bu meydanları dar ettiyse yine dar ederiz" açıklamasına da tepki gösterdi.

Öztrak, "Bu açıkça bir tehdittir. Hiçbir şey demeden 'Allah akıl fikir versin' diyerek, geçmek var; ancak olmuyor. Anlaşılan, 3 bin 500 kilometre ötede Paris'te başlayan sokak gösterileri AK Parti Genel Başkanı'nın kimyasını bozmuş" dedi.

İlgili Haberler