Kazdağları'ndaki mahsur kalan 21 kişi kurtarıldı

Kazdağları'ndaki mahsur kalan 21 kişi kurtarıldı
Kazdağları’nda, nöbet değişiminden sonra dönüş yoluna geçen ve tipi nedeniyle bölgede mahsur kalan 17 askeri personel ve 4 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi personeline, 16 saat sonra ulaşıldı. Mahsur kalan 21 kişiye, kara yolundan giden ekiplerin ulaştığı belirtildi.

DHA - Balıkesir’in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı''nda Hava Radar Kıta Komutanlığı''ndaki nöbetin ardından ilçe merkezine dönüşte yolda mahsur kalan 17 askeri personel ile kendilerine yolu açmakta eşlik eden greyderdeki 4 belediye personeli, yaklaşık 16 saat sonra kurtarıldı.

Kazdağı Milli Parkı''nın zirvesindeki Sarıkız mevkisi yakınlarındaki Hava Radar Kıta Komutanlığı''nda nöbetleri sona eren 17 askeri personel, 3 araçla Edremit ilçe merkezine dönmek için, 4 kişilik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi''nin bulunduğu greyder eşliğinde yola çıktı. Ancak komutanlıktan ayrıldıktan 2,5 kilometre sonra, Tozluca mevkisinde askerler ve belediye personeli tipiye yakalandı. Araçlarında mahsur kalan askerler, yardım talebinde bulundu.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Saat 19.12''de gelen ihbarın ardından bölgeye AFAD, jandarma ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi. Gece boyu ekipler, bölgeye ulaşabilmek için hummalı bir çalışma yürüttü. Mehmetalan köyündeki Kazdağı Milli Parkı''nın giriş kapısında da Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu. Çalışmalar, sabaha kadar buradan yönlendirildi. Olumsuz hava koşulları ve gece şartları nedeniyle mahsur kalanlara ulaşılamadı. Sabaha kadar telefonla personelin sağlık durumu hakkında sürekli bilgi alındı.