Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Burak Oğuz açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Burak Oğuz açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanmasıyla ilgili, ”Tutuklanması yanlış. Kaçma gibi bir durumu yok. Biz beraat edeceğine inanıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV’de Özlem Akarsu Çelik’in sunduğu Politika programına konuk oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanan CHP Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Önümüzdeki süreç içerisinde göreceğiz nasıl bir tablo oluyor. Biz de bekliyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız ilgileniyorlar. Olayla ilgili hukukçu arkadaşlardan oluşan bir heyet oluşturduk bekliyoruz. Ülkede demokrasi yok ki zaten. Bunlar böyle belediye başkanımız gözaltına alındı, tutuklandı, yok. Gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletvekilimiz hapse atılabilir, bunları biz görüyoruz zaten. FETÖ'nün AKP ile iktidar olduğu dönemde de belediye başkanlarımız tutuklandı, görevden alındı. Ne oldu hepsi çıktı” dedi.

“BERABER OLACAĞIZ, DEMOKRASİYİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, tarih, kök, ve hayatın her alanında demokrasiyi savunduklarını belirterek, ”Biz diğer partilere benzemiyoruz. Tarihimiz, köklerimiz, hayatın her alanında demokrasiyi savunuyoruz. Bu ülkenin huzuru için. Bizim bir sorumluluğumuz var. Demokrasiyi savunan diğer siyasal partilerin de sorumluluğu var. Millet ittifakını bu gerekçeyle oluşturduk. Beraber olacağız, demokrasiyi geliştireceğiz, darbe hukukundan anayasaları arındıracağız. Demokrasisi gelişmiş ülkelerde hangi kurallar varsa aynı kuralların bizim ülkemizde de olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“EZBERİMDE İZ BIRAKAN BİRİSİ DEĞİL”

Kılıçdaroğlu, Ethem Sancak’ın “Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasete girmesine vesile olanlardan birisiyim” sözlerine ise,” Hafızamda, ezberimde iz bırakan birisi değil. İz bırakması, onun kulvar değiştirip, medya patronluğu yapması, ona böyle imkanların sağlanması, Erdoğan'ı ailesinden çok daha fazla sevmesi, bende büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bir insan başka bir insana saygı duyabilir ama hiç kimse kendi ailesini feda ederek saygı duymaz o farklı bir şeydir. Çok şükür öyle bir anlayışım yok. Benim ailem ayrı bir yerdedir. Bizde böyle bir kültür, böyle bir gelenek yok. Parayı hayatının en önemli unsuru görenler de böyle şeyler olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni kurulan ve kurulacak olan partilere dış odak olarak yorumlasına Kılıçdaroğlu tepki göstererek,” Yeni partiler kurulabilir. Demokrasiye inanıyorsanız, sizin gibi düşünmeyen insanlar da siyaset alanına çıkabilirler başarılı olurlar, olmazlar”