Kemalettin Tuğcu vefatının 24'ncü yıldönümünde anıldı

Kemalettin Tuğcu vefatının 24'ncü yıldönümünde anıldı
Çocuk edebiyatının önde gelen isimleri arasında yer alan Kemallettin Tuğcu, vefatının 24'ncü yıldönümünde çocuklar tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı.

Çocuk edebiyatının önemli isimleri arasında yer alan Kemallettin Tuğcu, 24 yıl önce hayatını kaybetmişti. Tuğcu, vefat yıldönümünde çocuklar tarafından unutulmadı. 

Türk edebiyatına 400'ün üzerinde eser kazandıran Tuğcu için, Çocuk Vakfı tarafından Atatürk Kent Ormanı'nda anma etkinliği gerçekleştirildi.

Çocuk Vakfının kurucusu ve yazar Mustafa Ruhi Şirin, İspanya'dan getirilen zeytin ağacının altında yapılan etkinlikte, çocuklara Kemalettin Tuğcu'yu anlattı.

Tuğcu'nun hayatından, eserlerinden ve çocuklarla olan yakınlığından bahseden Şirin, çocuklara Tuğcu'nun kitaplarından hediye etti.

Şirin, kendisinin hazırladığı, Kültür ve Turizm Bakanlığının okuyucularla buluşturduğu "Kemalettin Tuğcu - Çocuklara Okumayı Sevdiren Yazar" kitabında yer alan, İnci Enginün, Fatih Erdoğan, Ülkü Tamer, Selim İleri, Fatma Barbarosoğlu, Erol Güngör, Orhan Pamuk ve Gülten Dayıoğlu'nun Tuğcu ile ilgili görüşlerini de okudu.