Kendisini polis olarak tanıtan hırsızlar 35 cumhuriyet altını çaldı

Kendisini polis olarak tanıtan hırsızlar 35 cumhuriyet altını çaldı
Bilecik Merkez Çukurören Köyü’nde kendilerini polis olarak tanıtan iki kişi; 62 yaşındaki Y.Ç. isimli kadının 35 adet cumhuriyet altını, 5 adet yarım altın, 5 adet küçük altın ve 5000 TL’sini alarak kayıplara karıştı. Dolandırıcılık olayını gerçekleştirenlerden M.K., A.Ş. ve A.O. Tekirdağ ve İstanbul’da yakalanırken, şüphelilerden I.K.'nın arandığı belirtildi.

Bilecik Merkez Çukurören Köyü’nde kendilerini polis olarak tanıtan iki kişi; 62 yaşındaki Y.Ç. isimli kadının 35 adet cumhuriyet altını, 5 adet yarım altın, 5 adet küçük altın ve 5000 TL’sini alarak kayıplara karıştı. Dolandırıcılık olayını gerçekleştirenlerden M.K., A.Ş. ve A.O. Tekirdağ ve İstanbul’da yakalanırken, şüphelilerden I.K.''nın arandığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre Bilecik''in Çukurören Köyü’nde yalnız yaşayan Y.Ç.''yi cep telefonundan arayan bir kişi kendisini komiser olarak tanıtarak, “Kuyumcu soygunu oldu, evinde bulunan altınların soygun ile bağlantısı var, altınlardan parmak izi almamamız gerekiyor” dedi.

Bunun üzerine Y.Ç. köye gelen iki kişiye, 35 adet cumhuriyet altını, 5 adet yarım altın, 5 adet küçük altın ve 5000 TL’sini teslim etti. Daha sonra şüpheliler ile irtibat kurumayan kadın dolandırıldığını anlayınca, Vezirhan Jandarma Komutanlığı’nı aradı ve şikayetçi oldu.

Olayla ilgili Jandarma ekipleri dolandırıcılık olayı ile ilgili M.K., A.O., I.K. ve A.Ş.''nin peşine düştü. M.K., A.Ş. ve A.O. Tekirdağ ve İstanbul’da yakalandı. Yakalananlardan A.O. isimli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Tekirdağ L Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürülürken, M.K. ve A.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer yandan I.K. isimli şüphelinin ise aramasının devam ettiği öğrenildi.