'Kesik baş’ cinayetinde flaş gelişme Zonguldak’ta Mustafa Keleş’in (70) başı baltayla kesilerek öldürülmesine ilişkin 9 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, mahkeme heyeti, tutuklu tek sanık olan kardeşi İbrahim Keleş’in (64) somut delil bulunmaması ve sağlık durumu nedeniyle tahliyesine, diğerlerinin ise adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi.
Kuş uçmaz kervan geçmez yerde otların arasında kesik baş bulundu. Üzerinden tam 45 gün geçmiş Ankara’da otluk bir arazide yaklaşık 45 günlük olduğu tespit edilen bir erkeğe ait kafatası ve kemikler bulundu.
‘Kesik baş’ cinayetinde istenen ceza belli oldu Zonguldak’ta başı baltayla kesilerek öldürülen Mustafa Keleş’in (70) tutuklu olan kardeşi İbrahim Keleş’in (64) de aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında ‘Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İbrahim Keleş’in jandarma karakolu ve tarlalara bıraktığı başka birinin imzasıyla “Vahşice baltayla kestiğim Mustafa Keleş’i öldürdük. Su kuyusunun yanına gömdük” yazan yanıltıcı notlar ortaya çıktı. Otopsi raporunda ise Mustafa Keleş’in başının henüz canlıyken kesildiği belirtildi.
Kadıköy’deki kesik bacak cinayetinde karar. Öz amcasını vahşice öldürmüştü Kadıköy'de çöp konteynerinde bulunan iki bacakla ortaya çıkan vahşi cinayete ilişkin 2'si tutuklu 4 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Öz amcası Rıfat Rıza Öztürk'ü silahla ateş ederek öldüren, bıçakla parçalara ayıran ve farklı yerlere atan tutuklu sanık Fahrettin Öztürk ile Öztürk'e cesedi parçalamakta yardım ettiği iddia edilen Ferhat Yılmaz "Nitelikli kasten öldürme suçundan" ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz 2 sanığa da "Suç delillerini yok etme, gizleme vey
Tüyleri diken diken eden olay Ukrayna'nın Harkov Kenti'nde bir kadın soğukkanlılıkla öldürdüğü kızının kesik başının bulunduğu poşeti taşırken polis tarafından yakalandı. Mahkemeye çıkarılan kadın "Beni siz değil ancak Tanrı yargılar" diyerek hakim ve polise bağırdı.
“Kesik baş” cinayetinin sırrı çözüldü Ankara’da 5 gün önce boş arazide başı kesik halde bulunan cesedin ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan Melahat Ayhan'a (58) ait olduğu belirlendi.