Kılıçdaroğlu: Erdoğan'dan sağlık raporu istemek bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'dan sağlık raporu istemek bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün AKP grup toplantısında yaptığı açıklamada "Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmesini Kılıçdaroğlu istiyor" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden Erdoğan'a yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün AKP grup toplantısında yaptığı açıklamada "Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmesini Kılıçdaroğlu istiyor" dedi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden Erdoğan''a “sağlık raporu vermesi gerektiği” çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunlar söyledi:

"AK Parti’nin ileri gelenleri “Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini” talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman''ın "Dindar bir anayasa olmalı, ilk 4 madde ise değişebilir" açıklaması tartışılırken, Erdoğan''ın "İlk 4 maddeyi değiştirmek Kılıçdaroğlu''nun fikri mi?" ifadelerini kullanması dikkat çekti. Konuşmasında CHP''yi ve Kemal Kılıçdaroğlu''nu hedef alan Erdoğan, "Tarih, CHP gibi Cumhuriyetin en eski partisini, HDP gibi bir terör örgütü kuklasının emrine verenlerden elbette hesap soracaktır." dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirme fikri CHP’nin ve dolayısıyla tüm CHP’lilerin ifadesi midir yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir? Bu CHP’nin kurumsal iradesi ise ortada ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demektir. Çünkü bu durumda CHP Anayasa gibi temel bir konudan başlayarak tümüyle HDP’nin vesayetine girmiş demektir. Yok eğer bu Kılıçdaroğlu’nun kendi görüşüyle bu durumda da partisinin politikalarından farklı bir ajandaya farklı bir siyasetçiyle karşı karşıyayız demektir.

SARAY’DAN ANAYASANIN İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞEBİLİR SESİ YÜKSELMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Birlik Vakfı''nın Çemberlitaş''taki genel merkezinde “Yeni Anayasa ve Öze Dönüş” konulu konferans verdi.

Kahraman burada yaptığı konuşmada, yeni Anayasa çağrısında bulunurken çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Cumhur İttifakı’nda deprem etkisi yapacak ifadeler kullanan Kahraman, “Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir” diyerek ilk 4 maddenin yeni Anayasada yer almaması gerektiğini savundu

İlgili Haberler