Kılıçdaroğlu'ndan Başkanlık sistemine çok sert tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Başkanlık sistemine çok sert tepki
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grubu toplantısında Başkanlık sistemine çok sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemini getirmek isteyen Erdoğan için"Bizim bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun Başkanlık sistemi hakkındaki o sözleri:

"BİZİM BEDENİMİZİ ÇİĞNEMEDEN HAYATA GEÇİREMEZSİN”

AKP, Kuzey Kore modeline göre görev yapan bir partidir. Kuzey Kore’de de bir diktatör var, bizde de var. Diktatör buyurdu, ‘İstifa edeceksin’ dedi. Dilekçesini verdi, paşa paşa ayrıldı. Sayın Davutoğlu sen yürekli bir adamsan sonuna kadar demokrasiyi savunacaktın.

Sonra ne oldu? ‘Düşük profilli birisi olsun’. Sonra sıraya girdiler. Şimdi milletime sesleniyorum. Böyle parti, demokrasi olur mu? ‘Vallahi onu seçme o yüksek profilli, hatta ben çukurdayım. Yeter ki beni seç’ diyor. Pes vallahi. Düşük profil ne demek? Aklını kullanmayan adama denir. Aklını başkasına kiraya vermiştir, aynı zamanda dalkavuk da denir. Diktatör buyurmuş, bıyıklı olacak. Bakıyorsunuz hepsi bıyık bırakıyor. Siz böyle bir başbakan seçim tarihini, dünya tarihinde gördünüz mü Allah aşkına? Ayıp değil mi? Profil, bıyık, önüne yatma tamam. Sen ne olmak istiyorsun? ‘Ben başkan olmak istiyorum’ diyor. Böyle bir şey olabilir mi, olamaz. Sen böyle bir demokrasiyi bizim bedenimizi çiğnedemeden hayata geçiremezsin.