Kılıçdaroğlu’ndan İş Bankası açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan İş Bankası açıklaması
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP’nin İş Bankası hisselerini gündeme getirmesinin, ekonomik krizi gündemden çıkarmak amaçlı olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP’deki İş Bankası hisselerinin devri hakkında konuştu. BBC’ye açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, hükümetin amacının gündemi değiştirmek olduğunu söyledi.

Hisse devrinin gerçekleşeceğini tahmin etmediğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Böyle bir olayın Türkiye'nin gündemine getirilmesini doğru da bulmuyorum. Eğer siz bir bankadaki hisselere el koyuyorsanız bir yasal düzenlemeyle bu şu anlama geliyor: O ülkeye, ister yerli olsun ister yabancı olsun, gelecek olan sermayenin veya orada yerleşik olan sermayenin hiçbir güvencesi yoktur. Hükümet her an arzu ettiği sermayeye el koyabilir anlamına gelir. Bu yanlışlığı yapacağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

“KAŞIKÇI OLAYI CİDDİ BİR OLAY”

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk binasında öldürülmesinin ciddi bir olay olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Kaşıkçı olayının Türkiye'de gerçekleşmiş olması, yani bir cinayet olayının bir konsoloslukta gerçekleşmiş olması başlı başına ciddi bir olay. Olayın üzerine gitmek ve bu olayı aydınlatmak Türkiye'nin temel görevlerinden birisi olmak zorunda. Çünkü Türkiye'nin itibarı söz konusu. Bir ülke eğer kendi ülkesinde bulunan bir konsoloslukta bir cinayet işleniyorsa o cinayeti aydınlatmak zorundadır. Fakat geldiğimiz noktada bu konuda ciddi adımların atılmadığını görüyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca konunun Meclis tarafından da araştırılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

“SÖYLEMLERİMİZİN ÇOĞU MEDYADA YER ALMIYOR”

CHP’nin bir muhalefet partisi olarak söylemesi gereken herşeyi söylediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu bize oy veren kitlelerin veya demokratları tatmin eder mi etmez mi, o kuşkusuz benim irademde olan bir şey değil. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Yapılması gereken, söylenmesi gereken her şeyi yapıyoruz ve söylüyoruz. Yaptığımız muhalefetin geniş kitlelere ulaşmadığını, ulaşmakta zorluk çektiğimizi de belirtmek isterim. Çünkü Türkiye'de medyanın yüzde 90'ı, özel sektöre ait medyanın yüzde 90'ı, kamuya ait medyanın da yüzde 100'ü tümüyle hükümetin kontrolünde.

Dolayısıyla bizim söylemlerimiz bu yüzde 90 medyada hiç yer almıyor. Ne ekranda yer alıyor ne de yazılı basında yer alıyor. Yer almıyor bunlar. Dolayısıyla dışardan bakanlar çoğu kez bizim verdiğimiz mesajlara ulaşamıyorlar. CHP'nin yeterli muhalefeti gerçekleştirmediği veya yapamadığı yönünde bir düşünceye sahip oluyorlar. Bu kuşkusuz bizim çok iyi muhalefet yaptığımız, hemen hemen her şeyi yaptığımız anlamına gelmiyor.

Eksiğimiz olabilir muhalefet yapmakta ama şundan herkesin emin olmasını isterim, biz yapılması gereken, muhalefet konusunda yapılması gereken ne varsa onu yapmaya çaba harcıyoruz.”

İlgili Haberler