Kılıçdaroğlu'ndan Hablemitoğlu'nun eşine söz. Nasıl bir Türkiye bırakacağını açıkladı

Kılıçdaroğlu'ndan Hablemitoğlu'nun eşine söz. Nasıl bir Türkiye bırakacağını açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşini suikast sonucu kaybeden Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu'nun mesajını alıntılayarak sosyal medyadan destek çıktı. Kılıçdaroğlu, "Mafyalar, yolsuzlar, 5’li çeteler, baronlar, soysuzlar… Size sesleniyorum, hepinizin cehenneme. Bu devleti sizden temizleyeceğiz" dedi.

Necip Hablemitoğlu suikastının firari şüphelilerinden emekli albay Levent Göktaş‘a ait olduğu iddia edilen Twitter hesabında bir dizi paylaşımların yapılması gündem yarattı. 

Ancak söz konusu paylaşımların Göktaş''a ait olmadığı ve "Her şeyi belgeleriyle açıklamaya başlıyorum" gibi ifadeler yer alıyordu.

Yıllardır eşini kaybettiği suikastın aydınlatılmasını bekleyen Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu da bu gelişmelere tepki gösterdi.

"LEŞ ADAMLARIN ELİNDE OYUNCAK OLMUŞ MEMLEKET"

Hablemitoğlu, "Leş pazarlıklar dönüyor belli ki, leş adamların elinde oyuncak olmuş memleket" dedi.

Evinin önünde uğradığı suikast sonucu 2002’de hayatını kaybeden gazeteci Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu sosyal medya hesabından, “Leş pazarlıklar dönüyor belli ki, leş adamların elinde oyuncak olmuş memleket…” diye yazdı.

 

"BU DEVLETİ TEMİZLEYECEĞİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu paylaşımı alıntılayarak şunları söyledi:

"Mafyalar, yolsuzlar, 5’li çeteler, çantacılar, örgütler, uyuşturucu baronları, komisyoncular, soysuzlar… Size sesleniyorum, hepinizin canı cehenneme! Her tarafı lağım kokusu sardı. Bu devleti sizden temizleyeceğiz. Pirüpak bir ülke bırakacağım gençlere. Mirasım bu olacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP iktidarının göreve gelmesinden hemen sonra 18 Aralık 2002 akşamı evinin önünde öldürülen Hablemitoğlu''yla ilgili suikast soruşturması çerçevesinde geçen haziranda yeni gözaltılar gerçekleşmişti. 

Dosyayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kimisi emekli, bazıları da halen görevde olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin de aralarında olduğu bir grup şüpheli hakkında yakalama kararı vermişti. 

Yeni gözaltı listesindeki isimler yakalandılar, bir kişi hariç: Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş. 

Göktaş, Türk Silahlı Kuvvetleri''nin (TSK) önemli birliklerinden Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görev yapmış emekli bir subay.

Kendisinin operasyon düzenleneceğini haber alarak firar ettiği düşünülüyor.

İlgili Haberler