Kılıçdaroğlu'ndan zehir gibi sözler: Beni iyi duyun Saray'ın beslemeleri

Kılıçdaroğlu'ndan zehir gibi sözler: Beni iyi duyun Saray'ın beslemeleri
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gece yarısı ilan edilen sokağa çıkma yasağı öncesinde marketlere akın eden vatandaşlara “Zekâ özürlüler” ifadeleriyle hakaret eden Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas ve Engin Ardıç’a sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda hiç kimsenin vatandaşa 'gerizekalı', 'ayı' ve 'lümpen' diyemeyeceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşları aşağılayan ve hakaret eden Sabah gazetesi yazarları Engin Ardıç ve Mehmet Barlas’a sert tepki gösterdi.

Twitter hesabından bir video paylaşımı yapan Kılıçdaroğlu, Ardıç ve Barlas'a "Saray'ın beslemeleri, beni iyi duyun" diyerek, "Bu ülkede hiç kimse benim vatandaşıma gerizekalı diyemez, ayı diyemez, lümpen diyemez" dedi.

Vatandaşın hakkını ve hukukunu savunmak benim görevimdir diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi bir de karşımızda sarayın beslemeleri var. Gazetelerinde köşe başlarını tutmuşlar. Öyle bir noktaya geldik ki vatandaşa hakaret etmek sanki bunların göreviymiş gibi. Gece yarısına iki saat kala sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Vatandaş doğal olarak ‘yarın nasıl besleneceğim’ diye sokağa çıktı, alışverişe çıktı.

Sarayın beslemeleri başladılar vatandaşları aşağılamaya. Kimisi ‘gerizekalı’ dedi, kimisi ‘ayılar’ dedi, kimisi ‘lümpen’ dedi. Aşağılamaya başladılar, bu kibir abideleri. Bu kibir abideleri güçlerini nereden alıyor? Bu kibir abideleri nerelerden besleniyor?

Sarayın beslemeleri, beni iyi duyun. Vatandaşın hakkını ve hukukunu savunmak, benim görevimdir.

Ben vatandaşın hakkını ve hukukunu savunacağım. Bu ülkede hiç kimse benim vatandaşıma ‘gerizekalı’ diyemez, ‘ayı’ diyemez, ‘lümpen’ diyemez. Asla ve asla diyemez."