Kılıçdaroğlu'nun avukatı açıkladı: Man Adası kararını veren hakim FETÖ'den tutuklanmış

Kılıçdaroğlu'nun avukatı açıkladı: Man Adası kararını veren hakim FETÖ'den tutuklanmış
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce partisinin grup toplantısında gündeme getirdiği Man Adası iddialarına ilişkin tazminat kararı çıktı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, söz konusu kararı veren hakimin 2016 yılında FETÖ'den tutuklandığını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun gündeme getirdiği Man Adası iddialarına ilişkin devam eden davada Kılıçdaoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine tazminat ödemesine hükmedildi.

Davanın ardından Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'a konuşan Kılıçdaoğlu'nun avukatı Celal Çelik, kararı veren hakim Ülkü Ergin’in ise 2016 yılında FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığı dile getirdi.

Çelik, "Normal şartlarda FETÖ’den tutuklanan biri mesleğe geri dönüp böyle bir dosyaya bakamaz. Meslekten ihraç edilen ve mesleğe geri dönen bir kişi objektif olamaz." diye konuştu. 

Darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016 tarihinde, HSYK tarafından açığa alındıktan sonra Yunanistan’a kaçmaya çalışan 8 kişilik hakim-savcı ekibinden olan Ülkü Ergin, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne konulan Ergin’in, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi’nin 18 Ekim 2016 tarihli 1880 sayılı adli yargı kararnamesi ile Enez Hakimliği’nden İstanbul Anadolu Hakimliği’ne atandığı belirtildi.

İlgili Haberler