Kilo verin: Lezzetli ve yararlı yeşil çay limonata tarifi

Kilo verin: Lezzetli ve yararlı yeşil çay limonata tarifi
Sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek ve tempolu bir yaşam tarzının taleplerini yerine getirmek için sürekli verdiğimiz mücadele, insanların sağlıklı kalması ve ekstra kilolardan uzak durması için daha yenilikçi ve takip edilmesi daha kolay bir yöntem aramasına neden oluyor. Sağlık bilincine sahip insanlar arasında oldukça popüler olan bu yeşil çay tarifi ile kolayca kilo vermek mümkün!

Sağlık bilincine sahip insanlar arasında oldukça popüler olan ve talep edilen yaşam tarzına ekstra zaman veya çabaya gerek duymadan fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olduğu kanıtlanmış en iyi etkenlerden biri yeşil çaydır.

5edf828a55428506fca8a2d8.jpg

Az sonra sizinle paylaşacağımız yeşil çay limonata tarifi sadece lezzetli ve ferahlatıcı değil, aynı zamanda da oldukça pratiktir.

Ayrıca, bu sağlıklı içeceği yapmak için gereken her şey mutfağınızda zaten mevcut!

5edf828855428506fca8a2d4.jpg

Bu içeceğin en iyi kısmı yeşil çayın yağ oksidasyonunu desteklemesi ve insülin duyarlılığını ve glikoz toleransını geliştirmesidir. Üstelik bugün yapacağımız bu yeşil çay limonatada tarçın, limon ve bal da var!

5edf828655428506fca8a2d2.jpg

Demlenmiş yeşil çay temelde su bazlıdır. Herhangi bir karbonhidrat veya yağ içermez. Şekersiz içildiğinde hiçbir kalori değeri yoktur.

5edf828a55428506fca8a2da.jpg

Karaciğer hastalığı olan insanlar, yeşil çay tüketimine başlamadan önce doktorlarının onayını almalıdır. Bu çayı bir içecek olarak normal miktarlarda içmek sorunlu olmasa da, yüksek dozda yeşil ekstraktlar karaciğer hasarı ile ilişkilendirilmiştir. Yeşil çay, karaciğer hastalığınızı daha da kötüleştirebilecek bir kimyasal içerir. Yeşil çayın kafein bileşeni, zaten bu sorundan muzdarip kişilerde kan basıncının yükselmesine katkıda bulunabilir.

5edf828d55428506fca8a2de.jpg

Büyük miktarda yeşil çay tüketmek, kafein içeriğiyle tetiklenen diüretik etkiye sahip olabilir. Ayrıca, yeşil çaydaki bazı bileşikler vücuttaki kalsiyum emilimini engeller. Sonuç olarak, vücudunuzun idrarla birlikte artan miktarda kalsiyum alması muhtemeldir. Bu nedenle, kafein kaynaklı bu mineral kaybını telafi etmek için yeşil çay alımınızı kalsiyum takviyesi ile birleştirmek faydalı olabilir.

5edf828955428506fca8a2d6.jpg

Yeşil çay kan şekeri seviyelerini değiştirebileceğinden, diyabetik hastaların yeşil çay tüketirken kan şekerini yakından izlemeleri önemlidir.

Hamile ve emziren kadınların günde iki fincan için 200 miligramdan fazla yeşil çaya izin verilmez. Bu öngörülen sınırın aşılması, düşük ve doğum kusurları riskinin artmasına neden olabilir.

 

Kan sulandırıcı ilaçlar kullanan kişiler, kanın pıhtılaşmasını daha da engelleyen benzer antikoagülan etkiye sahip yeşil çay alımını sınırlamalıdır.

2 su bardağı su, 1 poşet yeşil çay, 2-3 çay kaşığı bal, 1 limonun kabuğu ve suyu ve 1 tarçın çubuğu...

Hazırlanışı 

Suyu kaynattıktan sonra poşet çayı içine atın. İçine tarçın çubuğunu ekleyin. 5 dakika kadar bekleyin ve soğumaya bırakın. Çayı süzdükten sonra 1 limonu içerisine sıkın. Tercihinize göre 2 ya da 3 kaşık bal ekleyin. Yeşil çay limonatasını 20 ila 30 dakika buzdolabında saklayın veya birkaç buz küpü ekleyin. Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.

 

İlgili Haberler