5 saatte hazırlandı 20 dakikada tükendi

5 saatte hazırlandı 20 dakikada tükendi
Kilyos'ta 3 kişinin 5 saatte hazırladığı 150 kiloluk saç kavurma 20 dakikada tükendi. Saç kavurmanın çok lezzetli olduğunu söyleyenler "Açık hava insanın iştahını da açıyor" dediler.

Pandemi nedeniyle kapalı alanlarda tatil yapmak yerine doğayı tercih eden yüzlerce vatandaşın hafta sonu buluşma adresi Kilyos oldu. Doğada Yaşam Okulu’nda gerçekleşen “Orcamp ile Orman Lezzetleri Kampı”  bu sene de büyük ilgi gördü. 

3 günlük kampa katılım ücreti 350 TL olarak belirlendi. Çeşitli yarışmaların yapıldığı etkinlikte çocuklara temel kampçılık eğitimi verildi. Kamp ateşi etrafında gerçekleşen canlı müzik eşliğinde dakikalar yaşayan doğa tutkunlarına Türk mutfağının geleneksel lezzetleri ikram edildi. 

150 kilo etle yapılan saç kavurma öğlen yemeği olarak ikram edildi. Üç kişinin devasa saçlarda hazırladığı saç kavurması tam beş saatte hazır hale geldi. Öğlen saç kavurması yiyen doğa tutkunlarına akşam da  kokoreç ikram edildi. Kamp alanında ayrılan alanlarda bazı firmalar tatlı ve zeytinyağı ikramı yaptılar.

Yüzlerce doğa tutkununun kampta buluşturan Tuncay Şentürk, pandemi nedeniyle kampçılığın büyük ilgi gördüğünü belirterek,”Pandemi aslında insanların kalıplaşmış bazı alışkanlıkların değişmesine de neden oldu. İnsanlarımız artık tapalı alanlarda tatil yapmak istemiyor. Pandemi insanların tatil anlayışını değiştirdi. Karavanla gezmek, kamp çadırlarıyla tatile bölgelerine gitmek artık yeni trend tatil anlayışı oldu. Hem çok ucuza tatil yapıyorlar hem de doğanın tüm olanaklarından faydalanıyorlar. Özellikle son iki yıldır karavan ve kamp malzemeleri satışlarında büyük artış oldu. İnsanlar artık kamp sandalyeleriyle sahillere inip orada sosyalleşiyor” diye konuştu .