Kırgızistan ile FETÖ mutabakatı

Kırgızistan ile FETÖ mutabakatı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kırgızistan ile FETÖ'ye karşı mücadele konusunda tüm alanlarda tam olarak mutabakata vardıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kırgızistan ile FETÖ'ye karşı mücadele konusunda tüm alanlarda tam olarak mutabakata vardıklarını belirterek, "Mutabakata vardığımız alanlardan biri olan Türkiye Maarif Vakfı'nın Kırgız Cumhuriyeti'ndeki eğitim faaliyetlerine başlamasına yönelik anlaşma konusunda karar kıldık." dedi.

Oktay, Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Kubatbek Boronov ile Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyonu 9. Dönem Toplantısı'na başkanlık etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,

"KEK toplantıları kapsamında FETÖ ile mücadele konularını da Başbakan Yardımcı Boronov ile detaylı bir şekilde ele alma fırsatımız oldu. Kırgızistan ile FETÖ'ye karşı mücadele konusunda tüm alanlarda tam olarak mutabakata vardık. Türkiye Maarif Vakfı’nın Kırgız Cumhuriyetindeki eğitim faaliyetlerine başlamasına yönelik anlaşma konusunda karar kıldık." ifadelerini kullandı.

KEK çalışmaları marjında 4 anlaşmanın 2020 yılı başlarında iki ülke cumhurbaşkanlarının himayelerinde gerçekleştirilecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’nda imzalanmasının kararlaştırıldığını vurgulayan Oktay, şunları kaydetti:

"Bu anlaşmalar, Bitki Koruma ve Karantina Alanında İşbirliği Anlaşması, Bilimsel Metroloji Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı, Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile Kırgız Cumhuriyeti Hükümetine Bağlı Fikri Mülkiyet ve İnovasyon Devlet Hizmeti (Kyrgyzpatent) Arasında İşbirliği Mutabakat Zaptı ve Türkiye Maarif Vakfı’nın Kırgız Cumhuriyeti'ndeki eğitim faaliyetlerine başlayabilmesine ilişkin anlaşmasıdır. İlişkilerin cumhurbaşkanlarımızın öngördüğü daha üst seviyelere taşınmasına yönelik yürütülen çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sayın Başbakan Birinci Yardımcısı ve heyetine yapıcı ve dostane tutumları nedeniyle ayrıca teşekkür ederim."