Kırklareli'nde vakalar tırmanışa geçti. Yeni bir önlem geldi

Kırklareli'nde vakalar tırmanışa geçti. Yeni bir önlem geldi
Kırklareli İl Hıfzıssıhha Kurulu, son zamanlarda kentte artan korona virüs vakalarından ötürü korona virüs testi pozitif olan veya temaslı kişilerin yaşadığı apartmanların girişlerine uyarı levhaları asılmasına karar verdi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, vakaların nisan ve mayıs aylarına göre çok çok yukarılarda olduğunu belirtti.

Kırklareli'nde vakalar tırmanışa geçti

DHA'da yer alan habere göre, Kırklareli'nde yeni tip korona virüs salgını tedbirleri çerçevesinde yeni önlemler alındı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni alınan karara göre, korona virüs testi pozitif çıkan veya temaslı bulunan apartmanlarda, bina girişlerine yöneticiler tarafından 'pozitif yada temaslı' bulunduğuna dair uyarı levhası asılacak.

KAMUYA DA ÖNLEM GELDİ

 

Ayrıca kamu kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar mesai saatleri 09.00-17.00 olarak düzenlendi. Öğle arası ise 12.30.13.30 saatleri arası oldu.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, vaka sayılarının çok yüksek rakamlara ulaştığını belirterek, "Korona sürecindeki rakamların, sokağa çıkma yasaklarının, iller arası geçişin yasaklandığı nisan ve mayıs aylarına göre, çok çok üstünde, hatta kat kat üstünde olduğunu ekim ayında görüyoruz" demişti.