Kırmızı kategorideki Aksaray'da tedbirler arttırıldı

Kırmızı kategorideki Aksaray'da tedbirler arttırıldı
Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre; 'çok yüksek riskli' il olan kırmızı kategorideki Aksaray'da pazara 'HES' koduyla girilebiliyor. Zabıta ekipleri, pazar yerinde korona virüs 'HES' kodu uygulaması yapıyor. 

Sağlık Bakanlığı''nın açıkladığı tabloda ''çok yüksek riskli'' il olarak kırmızı kategoride yer alan Aksaray''da, korona virüs salgınına ilişkin tedbirler arttırıldı. 

Tedbirler kapsamında Aksaray Belediyesi zabıta ekipleri, pazar yerine gelen vatandaşları ''HES'' kodlarını kontrol ettikten sonra alana girmelerine izin veriyor. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’da vaka sayılarındaki artış nedeniyle alınan önleyici önlemlerin sıkı şekilde devam ettiğini söyledi. 

,

Dinçer, ''''İç Anadolu bölgemizde komşumuz Konya ile şehrimiz kırmızı renkle riskli iller arasında bulunuyor. Bizler, Valiliğimiz ile koordineli bir şekilde çalışarak salgına karşı her türlü tedbiri almayı sürdürüyoruz. Bizler, semt pazarlarında hem pazarcı esnafımızı hem de alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarımızı salgından korumak için böyle bir uygulamayı sürdürüyoruz. Amacımız toplum sağlığını korumak. Bu uygulamamıza esnaf olduğu kadar vatandaşlarımız da destek veriyor" ifadelerini kullandı.