'Kırmızı Oda' dizisini izlerken babasının kendisini istismar ettiğini anladı!

'Kırmızı Oda' dizisini izlerken babasının kendisini istismar ettiğini anladı!
“Kırmızı Oda“ isimli dizide işlenen konu sayesinde bir çocuk, babasının kendisini istismar ettiğini anladı. 2 yaşından 10 yaşına kadar sistematik şekilde istismarda bulunan Tutuklu yargılanan baba, indirimsiz olarak 42 yıl hapis cezası aldı.

Olay, “Kırmızı Oda“ isimli dizide işlenen konu sayesinde mağdur çocuğun kendisinin de öz babası tarafından istismar edildiğinin farkına varmasıyla ortaya çıktı. Baba, mağdur çocuğu olanları başkasına anlatırsa öldürmekle tehdit etmişti. Mağdur çocuk artık yaşadıklarının normal bir baba kız ilişkisi olmadığını izlediği dizideki örnek bir olay ile anlamıştı. Yaşadıklarını hemen annesiyle paylaşarak ''babam bana da kötü şeyler yapıyor'' dedi. Anne bu durumu hemen polise bildirdi.

Gözaltına alınan baba, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Suçlamaları reddetti. Hazırlanan iddianamede E.U. hakkında nitelikli cinsel istismar fiilinin çocuklara karşı cebir ve tehditle, aynı mağdura yönelik zincirleme şeklinde işlenmesi suçlarından cezalandırılmasını istendi.

UCİM DAVAYA DAHİL OLDU

Dosyanın detayları ve mağdur çocuğun yaşadıkları çok ağırdı. Mağdur anne sesini duyurmak için konu hakkında UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneğine ihbarda bulundu. Dava konusu olay ihbar edildiğinde UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan ile yardımcısı Yücel Ceylan ve UCİM gönüllü avukatları sürece hemen dahil oldular.

UCİM adına Genel Hukuk Koordinatörü Av. Emel Aydoğan ve İstanbul Hukuk Koordinatörü Av. Handan Yılmaz davaya katılma taleplerini sundular.  İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada UCİM''in katılma talepleri kabul edildi. 

Mağdur çocuk, evinde beslemekte olduğu küçük kuşun da istismarcı tarafından eziyete uğradığını, suça konu eylemler sırasında ona da zarar verdiğini söyledi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMAKSIZIN 42 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Dün karar duruşmasında UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği gönüllü üyeleri ve gönüllü avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Dosyada verilen mütalaada savcı, E.U. ‘nun ''nitelikli cinsel istismar'' suçundan ve suçun nitelikli artırıcı sebeplerinden cezalandırılmasını talep etti. Duruşmada mağdur avukatları sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

2 yaşından 10 yaşına kadar sistematik şekilde istismarda bulunan Tutuklu yargılanan baba, indirimsiz olarak 42 yıl hapis cezası aldı.

Heyet, sanığa ''alt soya karşı zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar'' suçundan 40 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ardından eylemi kendi kızına yönelik tehdit ve zincirleme olarak gerçekleştirdiği gerekçesiyle tehditten de 1 yıl 6 ay ceza verip, toplam 42 yıl hapis cezasına çarptırarak duruşmayı bitirdi.

''DOSYA DETAYLARI ÇOK AĞIRDI, VERİLEN KARAR VİCDANLARI RAHATLATTI’

Duruşmanın ardından basın açıklaması yapan UCİM İstanbul Hukuk Koordinatörü Avukat Özgür Eraslan, “Sanık hakkında indirimsiz ve ertelemesiz 42 yıl ceza verildi. Tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bu dosyayı başından beri takip ediyoruz. Dosyanın detayları çok ağırdı. Sürecin her aşamasında bulunduk. Bugün çok mutluyuz. Umarız bu karar diğer mahkemelere de örnek olur ve istinafta kesinleşir. Biz eminiz ki sanık bundan sonra bu eylemlerini kimseye karşı gerçekleştiremeyecek. Biz UCİM olarak sayın mahkeme heyetine, bu dosyada görev yapan tüm meslektaşlarımıza, adli tıp uzmanlarımıza teşekkür ederiz. Her zaman çocukların yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (Gerçekgündem)

İlgili Haberler