Kırşehir Belediyesi halkı bilgilendirme toplantısı yaptı

Kırşehir Belediyesi halkı bilgilendirme toplantısı yaptı
Kırşehir Belediyesi, Neşet Ertaş Sanat ve Kültür Merkezinde saat 18.00 de "Kırşehir Belediyesi Proje ve çalışmaları ile ilgili faaliyet Sunumu" yaptı.

Ali Aydemir / Kırşehir

Göreve geldikleri günden beri yaptıkları çalışmaları anlatan Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu, yaşadıkları problemleri, sıkıntıları ve bunlara rağmen yılmadan hizmetler yaptıklarını dile getirdi.

70 projeyle yola çıkan Kırşehir Belediyesi, ortak akılla, azimle, birlik ve beraberlikle aşılamayacak engellerin olmadığı dile getirdi. GES Projesinin önemini belirten Belediye Başkanı, kendi elektriğimizi kendimiz üretmeliyiz projesinin öneminden bahsetti.

Göreve geldikten sonra 23 projenin gerçekleştiğini, 12 projenin devam ettiğini ve 21 projenin de gündemlerinde olduğu ifade edilmiştir.

Kırşehir Belediyesinin projelerinden bazıları şöyle:

Engelsiz Yaşam Merkezi, Köpek Eğitim Parkı, Belediye İş Merkezi, Şehir içi minibüs Terminali ve otopark, Ücretsiz oto parklar, Kırköy Kampusu Rekreasyon Projesi, Ahi Külliyesi, Zanaatkarlar Çarşısı, Kültür Parkı Projesi, Kültür ve Taziye Evi, Gündüz Bakım evi ve Kreş Projesi, Müftülük Caddesinin düzenlemesi, Yeni Hal Binası, Bağbaşı Pazar Yeri, Kılıçlı Köprüsü ve Selgah Deresi düzenlemeleri, Avgun Deresi ve çevre peyzaj düzenlemeleri,

Terme Otel ve Güzler sulama birliği arası rekreasyon projesi, Yöresel ürün ve el emeği ürünleri satış merkezi, Kılıçözü Sanayi Sitesi Sosyal Tesis Binası yol yapım, genişleme,kaldırım projesi, Emekliler Derneği Projesi, Yaşlılar Bakım evi Projesi, fırın ve depolar, Halk süt Projesi, Sendikalar ve dernekler için yerleşke projesi, Sosyal Marketler Projesi, Kent içi ulaşım planlaması ve trafik Projesi, Organize hayvancılık Projesi, Cephe düzenlemeleri, Kent belleği ve basın müzesi,Hobi bahçeleri, Doğa Park, revizyon,

Atatürk Görseli, Ozan Anıtı, Uğur Mumcu Basın Anıtı, Müzik durakları, Lostra Salonları (Ayakkabı boyacıları), Konut Temizlik, Tıbbı malzeme ve cihaz desteği, Örnek iş yerleri, Engelsiz taksi, Hoş geldin bebek projesi, Kadın dostu kent projesi, Kadınlar için her ev bir atölye projesi, Arıcılık projesi, Çocuk festivalleri,

Belediye tarafından 8000 metre aspes su boruları değiştirildiği. 12 parkın faaliyete geçirildiği, 8 parkın da revize edildiği dile getirilmiştir. 18 bin metre karelik bir alanın badem bahçeleri olacağı ve organik tarıma ağırlık verileceği dile getirilmiştir.

"Kendi Çiçeğimizi kendimiz üreteceğiz." projesinin genişletileceği, maske üretimi yapılarak ücretsiz dağıtıldığını,çeşitli sosyal yardımların yapıldığı, maddi durumları zayıf olan öğrencilere ücretsiz tabletler dağıtıldığı belirtilmiştir. Müzik ustalarına yardımlar ve çeşitli kursların açıldığı dile getirilmiştir.

Toplantıya katılanlardan çeşitli soruları Belediye Başkanı tarafından cevaplandırılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir Milletvekili Sayın Metin İLHAN ''da Kırşehir''de sıkıntılı iki konuyu dile getirmiştir.

Yeni yapılacak olan Hükümet Binasının yurda verilmesinin doğru olmadığını ve Üniversite tarafına büyük hastanenin yapılmasının gereksiz olduğunu, şimdiki hastanenin ihtiyaçlara cevap verdiğini ve 8 yıllık bir hastane olduğunu dile getirmiştir.