Kısa çalışma ödeneğinde flaş düzenleme, çalışanlar dikkat, teklif Meclis'te

Kısa çalışma ödeneğinde flaş düzenleme, çalışanlar dikkat, teklif Meclis'te
Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemelerin yer aldığı torba yasa kanunu cuma günü meclise sunuldu. Bu yasanın içerisinde yer alan önemli maddelerinden biri de kısa çalışma ödeneği olacak. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kısa çalışma ödeneğinin uzatılması gündemde.

Korona salgını ile kapanan işyerlerine ve işçiye kısa çalışma ödeneği sağlandı. Son olarak kısa çalışma ödeneği Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 31 Ekim 2021 tarihine uzatıldı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kısa çalışma ödeneğinin torba yasa kapsamında uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu.

Cuma günü sunulan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri bu hafta yapılacak. TBMM’ye 16 Ekim’de sunulan teklif ile işveren prim desteği, prim teşviki, gelir vergisi stopaj teşviki ile damga vergisi desteği 2023 sonuna, kısa çalışma ödeneğinin süresi ise 30 Haziran 2021’e kadar uzatılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda işverene ödenen ve İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan prim desteği süresini de 30 Haziran 2021'e kadar uzatabilecek.