Kış, soğuk bastırdı sokak hayvanları için neler yapılabilir?

Kış, soğuk bastırdı sokak hayvanları için neler yapılabilir?
Yoğun kar yağışının beklendiği bu günlerde sert hava koşullarıyla mücadele edenler bir tek bizler değiliz. Yaşamlarını sokaklarda sürdüren birçok hayvan yiyecek bulmanın paniğinde. Peki onlar için neler yapabiliriz?

Kuşlar için yemlik

Evinizdeki atık malzemeleri kullanarak kuşlar için bir ziyafet vermeniz mümkün. Nasıl mı? Biten kağıt havlu rulolarınıza biraz ya da reçel sürdükten sonra kuş yemine bulayarak kuşlar için pratik ve ekonomik yemlikler yapabilirsiniz. Boşalan yumurta kutularının da yumurta haznelerine kuş yemi, buğday, bulgur gibi yiyecekler doldurarak minik dostlarımız için çoklu yemlikler yapabilirsiniz.

Kedi ve köpekler için mama tasları

Boşalan yoğurt kapları bu iş için en ideal parçalar. Kapınızın önüne her akşam aile bireylerinin tabağında kalan yiyecekleri toplayarak bırakmanız çok zor olmasa gerek. Bunu yaparak birçok canlının hayatını kurtarabilirsiniz. Unutmadan minik dostlarımız için su bırakırken suyun sıcak olmasına dikkat edin. Suyun donmaması için ise içine damlatacağınız bir damla sıvı ağ işinizi çözecektir. Bir de evde varsa birkaç damla vitamin onları kışın çetin şartlarına karşı daha dirençli kılacaktır.

Basit malzemelerle yapılacak kedi ve köpek evleri

Karton, köpük, naylon örtü gibi basit malzemeler kullanarak yapacağınız düşük maliyetli kedi ve köpek evleri ile onların soğuktan korunmasına biraz olsun yardımcı olabilirsiniz. Yattıkları yer biraz daha sıcak olsun diyorsanız evde kullanmadığınız battaniyeleri içine yerleştirerek ya da dışına sararak onlar için daha sıcak bir yuva yapabilirsiniz.

Aracınıza binmeden önce kaputa vurun

Özellikle kediler sıcak olduğu için araçların motoruna gizlenirler. Bu sebeple aracınıza her binişinizde kaputuna vurarak içeriye gizlenmiş canlı dostlarımızı uyabiliriz.

Besleme turları yapın

Şehir merkezlerindenki hayvanlar bizim çöplerimizle ya da başka yerlerden beslenir ancak merkezden uzak bölgelerdeki hayvanlar için kış, sadece soğukla değil açlıkla da mücadele etmek demek. Evet o kadar canlıyı kendi bütçenizle mama yetiştiremeyebilirsiniz ancak bu konuda mahalle kasabınızın desteğini alabilirsiniz. Zira birçok kasap birçok tüketilmeyecek sakatatı sokak hayvanları için seve seve vermeye gönüllü. Hiçbirini yapamayacak durumda olsanız dahi onlar için makarna hazırlayarak bulundukları bölgeye bırakabilirsiniz.

Yaralı hayvanları belediyeye bildirin

Belediyelerin doğal yaşam merkezleri yaralı hayvanları alıp tedavi ediyor. Tedavi süreci biten ve tamamen sağlığına kavuşan hayvanları tekrar doğal yaşam alanlarına geri bırakıyorlar.