Kıvırcık Ali kimdir? Kıvırcık Ali ölüm sebebi neydi? Kıvırcık Ali ne zaman öldü?

Kıvırcık Ali kimdir? Kıvırcık Ali ölüm sebebi neydi? Kıvırcık Ali ne zaman öldü?
Ünlü halk müziği sanatçısı Kıvırcık Ali ölümünün 10’ncu yılında sevenleri tarafından anılıyor. Türk müziğinde sevilen parçaları milyonlarca kişi tarafından sevilerek beğenilen Kıvırcık Ali’nin hayatına dair bilgiler merak konusu oldu. Peki, Kıvırcık Ali kimdir? Kıvırcık Ali ölüm sebebi neydi?

Kıvırcık Ali adı ile bilinen isim ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz sevenleri tarafından anılıyor. Şarkıları ile milyonlarca kişi tarafından sevilerek dinlenilen Kıvırcık Ali’nin hayatı merak konusu oldu. Peki Kıvırcık Ali kimdir? Kıvırcık Ali ölüm sebebi neydi? Kıvırcık Ali ne zaman öldü?
Kıvırcık Ali, küçük yaşlarda çiftçilik ve çobanlık gibi mesleklerle ilgilendi ve bu sırada bağlamayı öğrendi. İşte, Kıvırcık ali biyografisi...
KIVIRCIK ALİ KİMDİR?
Ali Özütemiz veya bilinen adıyla Kıvırcık Ali, 11 Ekim 1968 tarihinde Erenli, Turhal, Tokat'da dokuz kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Babası doğumundan 37 gün önce hayatını kaybetmiştir. Çocukluğunda çiftçilik ve çobanlık gibi mesleklerle uğraşırken aynı zamanda köy halkından bağlama çalmayı öğrenip düğün ve cemevlerinde çaldı. İlkokulu bitirdikten sonra okumadı ve 1983'te ağabeyinin desteğiyle İstanbul'a geldi, burada düğün salonu gibi mekânlarda bağlama çaldı. "Kıvırcık" lakabını burada saçlarının kıvırcık olması nedeniyle aldı.
KIVIRCIK ALİ NE ZAMAN ÖLDÜ?
Kıvırcık Ali, 11 Ocak 2011'de Büyükçekmece, İstanbul'da kendi aracıyla geçirdiği bir trafik kazasında 42 yaşında hayatını kaybetti. Ölümünün ardından aynı yıl Onbir Bir İkibinonbir / Veda isimli stüdyo albümü yayımlandı ve bu albüm ticari başarı elde etti. 2014 ve 2017'de sırasıyla Hasret ve Sevdiklerim isimli derleme albümleri yayımlandı.