Patates kızartması bakın hangi hastalığı tetikliyor Çin’de yapılan bir araştırmaya göre patates kızarmasının insan sağlığı üzerindeki yeni bir etkisi ortaya konuldu.
Resmen ölüme davetiye çıkartıyorlar. Asla ağzınıza sürmeyeceğiz yiyecek listesi Ölüme davetiye çıkaran besinlerin listesi dikkat çekti. İşte en tehlikeli asla yenmemesi gereken o yiyeceklerin listesi…
Damarlara set çekip kan akışını durduruyor. Uzman isim 'tehlike büyüyor' diyerek açıkladı Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Rıza Kaya, kızarmış gıda tüketiminin giderek daha tehlikeli sonuçlar doğurduğunu ve damarların sertleşmesine neden olarak, felç ve kalp krizi gibi birçok hastalığa davetiye çıkardığını söyledi.
Doç. Dr. Burak Mil pişirme hatalarını sıraladı. Kanserin can düşmanın açıkladı Sağlıklı beslenme ile kanser oluşumunun belirli ölçüde önlenebildiğini belirten Doç. Dr. Burak Mil, “Faydalı gıdalar tüketmiş olsak bile bunlara yanlış pişirme yöntemleri uygulayarak sağlığa çok faydalı işler yapmıyoruz” dedi. Mil "Tütsüleme, ızgara, barbekü ve kızartma yöntemleri pişirme hatalarıdır. Karabiberin kanserli hücre gelişmesine engel olduğa belirtildi.
Patates kızartmasını çıtır hale getirmek için altın tüyo Özellikle gençler tarafından en çok tercih edilen atıştırmalıklar arasında yer alan patatesi herkes çıtır halde hazırlayamıyor. Ancak patatesi, restoranlardaki gibi çıtır hale getirmenin bir yolu var. Patatesin çıtır hale gelmesi için turşu suyunda bekletilmesi gerektiğin belirtildi.
"Ürün etiketlerinde 'trans' ifadesine dikkat Uzmanlar, margarinler, kızartma ürünleri, kremalar, bisküvi, gofret ve çikolata gibi ürünlere transa yağ açısından dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.
Çok kızartılan ekmek ve patates kanser mi yapıyor? İngiliz bilimciler, nişasta içeren gıdaların yüksek sıcaklıkta kızartılması durumunda açığa çıkan bir kimyasalın kansere yol açtığını uyarısında bulundu.