Patates kızartmasını çıtır hale getirmek için altın tüyo

Patates kızartmasını çıtır hale getirmek için altın tüyo
Özellikle gençler tarafından en çok tercih edilen atıştırmalıklar arasında yer alan patatesi herkes çıtır halde hazırlayamıyor. Ancak patatesi, restoranlardaki gibi çıtır hale getirmenin bir yolu var. Patatesin çıtır hale gelmesi için turşu suyunda bekletilmesi gerektiğin belirtildi.

Mynet'te yer alan habere göre köftenin veya etin yanına en fazla uyum sağlayan yiyeceklerden birinin de patates olduğu biliniyor. Gastronomi uzmanları, her yemekte olduğu gibi patates hazırlarken de belli püf noktalar olduğunu belirtiyor. İşte patates kızartmasını restoranlardaki gibi çıtır hale getirmenin yolları... 
Bir kilo patatesi kızartmalık olacak şekilde dilimleyin. Geniş ve derin bir kaseye su doldurun.
Suyun içine doğradığınız patatesleri koyun. Suyun içine 3 su bardağı turşu suyu ekleyin.
Bir gece boyunca patatesleri bu şekilde buzdolabında bekletin. Ertesi gün suyunu süzün. Kağıt havluyla patatesleri kurulayın. Bol kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
4 YEMEK KAŞIĞI SU  
Tencereye haşlama suyunu ilave edin ve içine 4 yemek kaşığı turşu suyu koyun. İçine haşlanacak patatesleri de ekleyin ve kaynamaya bırakın. Patatesler haşlandıktan sonra inanılmaz güzel bir aroma kazanacaklar. Ortaya çıkan bu lezzet misafirlerinizin başını döndürecek.