Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile Aytun Çıray arasında tartışma

Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile Aytun Çıray arasında tartışma
Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın, umreden dönen vatandaşların koronavirüs nedeniyle karantinaya alınmasına ilişkin hadis paylaşmasına tepki geldi. İYİ Parti Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, “Sizin bir imam gibi değil bir hekim gibi açıklama yapmanızı beklerdim” ifadelerini kullandı.

Koranavirüs tedbirleri gereği umreden dönen binlerce vatandaş, Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarında karantinaya alındı.

14 günlük karantina sürecine ilişkin Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ise bir hadis paylaştı.

Kınık’ın paylaşımı tepkilere neden olurken, İYİ Parti Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Sizin bir imam gibi değil bir hekim gibi açıklama yapmanızı beklerdim" ifadelerini kullandı.

Kınık Twitter hesbından, "Karantina Efendimizin emridir. Umre dönüşü 14 gün ziyaretçi kabul etmeyelim, evden çıkmayalım. 'Şayet bir yerde taun (bulaşıcı hastalık) olduğunu işitirseniz oraya gitmeyin. Sizin bulunduğunuz bir yerde meydana gelmiş ise oradan da ayrılıp çıkmayın.' (Hadis-i Şerif)" paylaşımında bulundu.

Bunun üzerine İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Yine görevinizi yapmadınız. Din ile devlet işlerini birbirine karıştırmasaydınız zaten bunlar başımıza gelmezdi. Hadisi imamlar anlatır, sen karantinaya lojistik destek vermekle görevlisin. Madem makamına yapıştın işini yap kardeşim" karşılığını verdi.

Bu tepki üzerine twitter üzerinden şu tartışma yaşandı:

Kınık:

"Sayın Çıray, Devletimize bu küresel pandemi ile mücadelede destek oluyoruz. Herşey bilimsel ve planlı olarak devam ediyor. Biz domuz gribi, Zika, SARS, MERS, kuş gribi norovirüs salgınlarında da benzer tedbirler alıp destek verdik. İfadeleriniz hekime yakışır nezakette olmalı."

Çıray:

"Sn Kınık, "Sen"i kurumu için kullandım. Kabalık yapmak gibi bir niyetim yok. Ben de sizin bir imam gibi değil bir hekim gibi açıklama yapmanızı beklerdim. Salgınla mücadeleyi bildiğimi bilirsiniz. Umre ve Cuma namazı olayı bilimsel değil, siyasidir Eleştirilerimin arkasındayım."

İlgili Haberler