Kızılay'a itibar kazandırma çalışmaları

Kızılay'a itibar kazandırma çalışmaları
Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan bağışla ilgili tartışmalar sürerken, sosyal medyada Kızılay’ı aklamak için yeni bir hamle gerçekleşti.

Kızılay’dan Ensar Vakfı’na giden 7 milyon 925 bin dolarlık bağışla ilgili tartışmalar sürerken, iktidar kanadından ve iktidara yakın derneklerden dikkat çeken bir hamle geldi.

İçişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Türk Polis Teşkilatı'nın resmi Twitter hesaplarından Kızılay'ı destekleyen paylaşımlar yapıldı.  

İktidara yakın Deniz Feneri Derneği ise, yine Kızılay’ı destekleyen bir paylaşım yaptı. Söz konusu paylaşımlar için, ‘Vergiden kaçınma’ iddialarının odağında olan Kızılay’a itibar kazandırma amacı taşıdığı amacıyla yapıldığı yorumu  yapıldı.

 

Twitter’da Kızılay ile ilgili yapılan paylaşımlar şöyle:

NE OLMUŞTU?

Başkentgaz’ın Kızılay’a 8 milyon dolar gönderdiği ve bu paranın 7 milyon 925 milyon dolarlık kısmının Ensar Vakfı’na bağışlanması şartının koşulduğu ortaya çıkmıştı. Mevcut yasa gereği Kızılay ve Yeşilay’a yapılan bağışlar vergiden düşülüyor. Başkentgaz’ın Ensar Vakfı’na Kızılay üzerinden bağış yapmasının arkasında ‘Vergiden kaçınmak’ olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler