Kızılırmak'a kümeler halinde akın ettiler. Görenler dönüp dönüp baktı

Kızılırmak'a kümeler halinde akın ettiler. Görenler dönüp dönüp baktı
Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. Geçtiğimiz aylarda suyun azalması sonucu adacıklar görülen nehirde şimdide oluşan göletlerde toplanan balık kümeleri dikkat çekiyor.

İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğup; Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum ve Samsun illerinden geçerek Karadeniz'e dökülen 1355 kilometrelik mesafesi ile Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ta kuraklık nedeniyle görülen debi düşüşü bir süredir devam ediyor.
Kızılırmak üzerinde kurulu olan ve kent merkezinin Karşıyaka ve Esenyurt mahalleleri ile bağlantısını sağlayan tarihi Kesik Köprü civarında geçtiğimiz aylarda suyun azalması sonucu nehir yatağında adacıklar oluştuğu görülmüştü.
Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın debisinin düşüş nedeni olarak kuraklığın yanı sıra çiftçilerin tarım arazilerini düzensiz sulamasının da etken olduğu belirtiliyor.
DHA’nın haberine göre, Kızılırmak’ın debisinin düşüş göstermesi balıkları da etkilemeye başladı. Kızılırmak'ta tarihi Koyunbaba Köprüsü altında oluşan gölette binlerce sazan ve kefal balığı toplandı. Balıkların gölette toplandığı anlar ilginç görüntü oluşturdu.

İlgili Haberler