KKTC'de alarm verildi büyük felaket kapıda

KKTC'de alarm verildi büyük felaket kapıda
Suriye'deki bir termik santralde yaşandığı ileri sürülen patlamanın ardından oluşan petrol sızıntısı akıntı ve rüzgarla KKTC'ye ilerlemeye başladı. Karpaz Kıyıları'nda 3 gemi bekletiliyor.

Özel ekip Ada'da. Kriz masası kuruldu

Sabah''ın haberine göre, Suriye''nin kuzeybatısında, Akdeniz kıyısında yer alan Banyas kentindeki Termal Santralde iddialara göre, meydana gelen patlamanın ardından petrol sızıntısı yaşandı.

Sızıntı rüzgarın yön değiştirmesi ve akıntı ile KKTC''ye ilerlemeye başladı. Karpaz Kıyıları önünde Türkiye''nin gönderdiği 3 gemi hazır beklerken, yine Türkiye''den yola çıkan özel ekip bölgeye ulaştı. KKTC''de kriz masası kuruldu, gelişmeler anbean takip ediliyor.

Petrolün hızla Karpaz kıyılarına ilerlemeye devam ettiği iddia edildi. KKTC''ye yaklaşan petrol sızıntısının bir çevre faciasına neden olmaması için önlemler alındı. Türkiye''den gönderilen 3 gemi Karpaz kıyılarında beklerken, ülkede de kriz masası kuruldu.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Saner, Suriye''den denize sızan ve Ada''ya doğru ilerleyen petrolün Türkiye ile işbirliği içinde takip edildiğini bildirdi.

Başbakan Saner, "Suriye''den denize sızan petrolle ilgili kriz masası kuruldu" dedi.

Saner, şunları kaydetti:

"Suriye''den sızan petrolün adamıza doğru ilerleyişi anavatan Türkiye ile de işbirliği içinde Başbakanlık, ilgili tüm bakanlıklarımız ve birimlerimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Başbakanlık müsteşarımız direktiflerim doğrultusunda Türkiye ve ilgili tüm mercilere en üst seviyede bağlantıdadır. Ülkemizin bu sızıntıdan zarar görmemesi için gereken neyse onun yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın."

4 KİŞİLİK ÖZEL EKİP KKTC''DE

Türkiye tüm imkanları ile KKTC''ye destek verirken bugün 4 kişilik özel ekip incelemeler için KKTC''ye ulaştı.

RÜZGARIN YÖN DEĞİŞTİRMESİ İLE DURUM DEĞİŞEBİLİR

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile de konuyu ele aldıklarını ve petrol sızıntısıyla ilgili istişare içinde olduklarını belirten Tatar, denizdeki petrol sızıntısının Kıbrıs''a ulaşıp ulaşmayacağının rüzgarın durumuna bağlı olduğunu ifade etti.

Bakanı Ataoğlu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye''den Karpaz açıklarına doğru gelen petrol sızıntısının uydu aracılığıyla takip edildiğini vurguladı.

"TEĞET GEÇEBİLİR"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Suriye kaynaklı petrol sızıntısının Kıbrıs''a doğru ilerlemesine ilişkin bir açıklama daha yaptı, "Gelen ciddi miktardaki yakıtın KKTC''yi teğet geçeceği yönünde haber aldık, bu da bizi mutlu ediyor" dedi.

Esed rejimi medyasında yer alan haberlere göre, Suriye''nin kuzeybatısında, Akdeniz kıyısında yer alan Banyas kentindeki Termal Santralden geçen hafta başında petrol sızıntısı yaşanmıştı.

 

İlgili Haberler