Koç: Eğer 'hayır' çıkarsa iç savaş çıkar!

Koç: Eğer 'hayır' çıkarsa iç savaş çıkar!
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, AKP Avusturya Teşkilatı Sorumlusu Mahmut Koç'un bir konferansta yaptığı açıklamadan bir bölümü Twitter hesabından paylaştı. Koç'un, "Allah korusun iç savaş çıkar" sözleri tepkilere neden oldu.

ANF logolu söz konusu videoda, Mahmut Koç, "Bu süreçte kafa karışıklıkları var diktatörlük ve tek kişi gibi. İnşallah hep beraber anlatırız. Mesele AK Parti meselesi değil, vatan meselesi. O yüzden de elimizden geleni yapmalıyız. Eğer bu seçimde kötü bir sonuç çıkarsa, Allah korusun iç savaş çıkar" ifadesini kullanıyor.

Daha önce de AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'de benzer bir açıklamada bulunması büyük tepki çekmişti. Görevinden istifa eden Erdem'e Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

“BAŞARISIZ OLURSAK İÇ SAVAŞA HAZIR OLUN”

Ozan Erdem referandum sonucunda ‘HAYIR’ çıkma ihtimalini şu sözlerle değerlendirdi:

“Eğer yüzde 50’yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazır olun. Gerek kendi içimizde gerek kendi dışımızda kartların yeniden karılacağını yeniden plan masalarının kurulacağını iyi bilelim. 15 Temmnuzda İstanbul, Ankara'da bizlerde tankların savaş uçaklarının altında mücadele etmek istedik. ama evimizden çıkarken tank yok diye çıkmadık var diye çıktık. Keşke olsaydı da İstanbul, Ankara'daki o muzaffer milletin şerefine o yaşadıklarını bizde yaşayabilseydik. Kanımızı verdiğimiz gibi bu sefer kanımızı canımızı, bedenimizi değil, oyumuzu vermek zorundayız. Ama bu oyumuzu sadece kendimiz ile yakın komşularımız ailemiz ile değil, Ankara, İstanbul, Trabzon'daki akrabalarımıza 81 vilayette telefonunuzun içersindeki rehberde kim varsa açın Allah rızası için anlatın. Ben inanıyorum ki biz buradan ne kadar başarıyla çıkarsak 2023, 2053, 2071 hayal ve hedeflerimize büyük ve güçlü Türkiye idealiyle çok daha hızlı varacağız.”

İlgili Haberler