Koç Holding’den borsayı karıştıracak açıklama: Yatırımcı kara kara düşünüyor

Koç Holding’den borsayı karıştıracak açıklama: Yatırımcı kara kara düşünüyor
Koç Holding’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kocaeli'de Ford Otosan fabrikasının açılışında kullandığı "Ülkemizi elektrikli araç ve batarya üretim üssü yapacağız" ifadelerinin ardından flaş bir hamle geldi.

Türkiye otomotiv piyasasındaki yatırımlara hız vermeye devam ediyor. Pazar günü Kocaeli'de Ford Otosan'ın Yeniköy Fabrikası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi elektrikli araç ve batarya üretim üssü yapacağız" ifadelerini kullanmasının ardından sektörde faaliyet gösteren şirketlerin hisselerine ilgi artmıştı.

thumbs-b-c-a812834ceb8216bfdc2ed0955b73409d.jpg

Bu gelişmenin ardından Koç Holding’e bağlı Ford Otosan'dan borsayı alt üst edecek bir hamle geldi. Koç Holding tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada batarya yatırımı için zamanlamanın uygun olmadığını belirterek niyet mektubunun feshedildiğini ve batarya fabrikası yatırımının şu an için durdurulduğunu belirtti.

Holding tarafından yapılan açıklamanın zamanlamasına dikkat çeken uzmanlar bunun nedenini hisse senetlerinde olası bir şok etkisinin önlenmesi amaçlı gerçekleştiği yönünde oldu.

Koç Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında "Koç Topluluğu'nun katılımı ile Ford Motor Company ve LG Energy Solution tarafından Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan batarya hücre üretimi yatırımıyla ilgili olarak yapılan değerlendirmelerde, mevcut elektrikli araç penetrasyonundaki gelişme dikkate alınarak batarya yatırımı için zamanlamanın uygun olmadığı sonucuna ulaşılmış ve 21 Şubat 2023 tarihli açıklamamıza konu Niyet Mektubu (MoU) feshedilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

HANGİ HİSSELERİ ETKİLER?

Holding tarafından yapılan açıklamanın haftanın ilk işlem gününde şu hisseleri etkileyebileceğinin altı çizildi:

  • Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. (KONTR)
  • Astor Enerji A.Ş. (ASTOR)
  • YEO TEKNOLOJİ ENERJİ VE ENDÜSTRİ A.Ş. (YEOTK)
  • Cw Enerji Muhendislik Ticaret Ve Sanayi Ab (CWENE)
  • Zorlu Enerji (ZOREN)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.