Öğrenci terörü durmak bilmiyor

Öğrenci terörü  durmak bilmiyor
Gün geçmiyor ki, bir öğretmen öğrencisinin saldırısına uğramasın. Dün de Ankara'da devamsızlıktan sınıfta bırakılmasına sinirlenen bir öğrenci, öğretmenini bıçakladı

Öğrenci terörüne bir yenisi daha eklendi. Ankara'da meslek lisesinde okuyan 10. sınıf öğrencisi devamsızlık hakkının dolması ve sınıfta kalmasına sinirlenerek öğretmenini bıçakladı. Olay, Ankara Sincan İMKB Ticaret Meslek Lisesi'nde dün öğle sonrası yaşandı. Okulda öğretmenlik yapan Başar Yılmaz, yoklama sırasında sınıfta olmayan 10. sınıf öğrencisi Y.B'yi yok yazdı. Daha sonra sınıfa giren öğrenci öğretmeniyle tartışmaya başladı ve sınıftan çıktı. Bir süre sonra da Öğretmen Başar Yılmaz'ı bilgisayar laboratuarına giderken, arkasından birkaç kez bıçakladı. Öğrencisinin bıçak darbeleriyle yaralanan öğretmene hastanede 13 dikiş atıldı. Karakolda öğrencinin 4 adli suçtan sabıkası bulunduğu belirlendi. Yakalanan öğrenci ifadesi alındıktan sonra salıverildi. 

Sendikalar kınadı

Bu arada Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim İŞ ve Aktif Eğitim Sen olayla ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Ankara 6 nolu Şube Başkanı Veli Keskin, "Biz 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.'sözünü kendine rehber edinen, hocasının atının ayağından sıçrayan çamurla lekelenen kaftana değer atfederek, vefatında üzerine örtülmesini isteyen, yolda yürürken yıllar önceki öğretmenini gördüğünde, ceketinin düğmesini ilikleyen, yani öğretmene harikulade saygı gösteren bir milletin evlatlarıyız ve hala da öyle olduğumuzu düşünmek istiyoruz. Ancak ne yazık ki son yıllarda bu saygı ve sevginin çok uzağında bulunuyoruz. Ülkemizde pek çok eğitim kurumunda yaşanan şiddet haberleri hala hafızalarımızda iken, benzeri şiddet olayları hız kesmeden devam etmektedir. Yaşanan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Bu menfur saldırıda yaralanan öğretmenimiz Başar Yılmaz'a geçmiş olsun diyor, her konuda yanında ve arkasında olduğumuzu bilmesini istiyoruz. Bugün Başar öğretmenimizin başına gelenler yarın hepimizin başına gelebilir. Maalesef bu tür olaylar ilk değildir ve toplum nezdinde eğitimcinin itibar erezyonu devam ettiği sürece istemesek de son olmayacak gibi görünmektedir" ifadelerini kullandı.