Müzakereye dini destek arayışı!

Müzakereye dini destek arayışı!
Kıbrıs'taki dini liderler, KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Maronit Başpiskoposu Youssef Souif, Ermeni Başpiskoposu Varoujan Herkelian ve Latinlerin temsilcisi Papaz George Kraj Lefkoşa'nın güney

Müzakereye dini destek arayışı!

Kıbrıs'taki dini liderler, KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Maronit Başpiskoposu Youssef Souif, Ermeni Başpiskoposu Varoujan Herkelian ve Latinlerin temsilcisi Papaz George Kraj Lefkoşa'nın güneyinde İsveç Büyükelçiliği rezidansında bir araya geldi.

İsveç Büyükelçisi Klas Gierow'un ev sahipliğindeki toplantıda, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Lisa Buttenheim ve KKTC Vakıflar Genel Müdürü İbrahim Benter de hazır bulundu.

Örnek olmak istiyoruz

Toplantının ardından Büyükelçi Gierow tarafından okunan ortak açıklamada, Kıbrıs'ta politik sorununun çözümlenmesinde din adamlarının sorumluluk hissettiği vurgulandı ve dini liderlerin beraber çalışmasının önemine işaret edildi. Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos da toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin barış sürecinde pozitif bir rol oynayacağına inandığını söyledi. Toplantıda iki toplumun bir arada yaşadığı günlere nasıl dönülebileceğinin tartışıldığını anlatan Hrisostomos, toplumlara bir arada yaşanabileceği yönünde örnek olmak istediklerini kaydetti.

Siyasilerden farklı olmalı

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay ise önemli günlerden geçildiğine dikkati çekerek, dini liderler olarak barışa katkı sağlamak adına bir araya geldiklerini ifade etti. Dini liderlerin dillerinin, politik liderlerden farklı olması gerektiği yönündeki görüşünü aktaran Atalay, "Dini liderlerin herkesin hatta diğer din mensuplarının kendisini bulabileceği bir dile sahip olması gerekir. Bu konuda hepimiz hemfikiriz" dedi.