Her mahalleye kütüphane

Her mahalleye kütüphane
İYİ Parti Başiskele ilçe Başkanlığı Başiskele ilçesinde adım başı kütüphane anlamına gelen projesi ile Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma başlattı.

Ahmet Suiçmez \ Yeniçağ Kocaeli

Başiskele İlçe Başkanı Sayın Ayşe Sönmez Rüzgar projesi hakkında düşünceleri ve çalışmalarını paylaştı.

Ayşe Sönmez Rüzgar, şunları söyledi:

"Başiskele’de okuma alışkanlığının artırılması ve vatandaşların kitaplara daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla Kütüphane Seferberliği başlattık. İlçe teşkilatımızın iyi ve cesur yöneticileri tarafından hayata geçirilen ‘Her Mahalleye Bir Kütüphane’ projesi kapsamında ilçenin her semtinde bir kütüphane kurulması için çalışma yürütüyoruz.

Bu kapsamda İYİ Parti Başiskele İlçe Başkanlığı olarak ilçemizde dernek, lokal ve kahvehanelere Kitaplık ve kitap hediye ediyoruz.

Projemizin ana fikri ilk etapta şehir merkezlerinden uzak kitaplara erişimi zor olan mahallerde yaşayan Çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak zoru onlar için kolay ve erişebilir kılmak. Çocuklarımızın eğitimi için gerekli kitaplarla doldurduğumuz kütüphaneleri her mahallemize ulaştıracağız .

Dernek ve lokallere kurduğumuz kitaplıklarda ise Nutuk başta olmak üzere Türk yazarlarımızın unutulmaz eserlerinden oluşan kitapları halkımızla buluşturmak hedeflenmiştir.

Kahvehanelerimizi de unutmadık. Tarih boyunca kültürümüzün bir parçası olan önce kıraathane sonralarda kahvehane olan mekanlarımızın tekrar kıraathane olmasına vesile olarak, kahvehanelerin eski kültürümüze uygun şekilde küçük dokunuşlarla kıraathane çehresine dönüşebileceğini düşündük. Bu kapsamda hem halkımız kitaba kolay erişim sağlayacak hem de kahvehane esnafımızda kıraathane çehresi ile otantik kültürel bir hava kazacak, milletimiz mutlu olacak esnafımız kazanacak."