Kocaeli Üniversitesi 22 personel alacak

Kocaeli Üniversitesi 22 personel alacak
Kocaeli Üniversitesi 22 akademik personel alacak. Son başvuru tarihi 20 Haziran 2022 olarak duyuruldu.

Resmi Gazete’de Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete''de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sSayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Kanun''un ilgili maddeleri ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik''in ilgili hükümleri uyarınca araştırma görevlisi alınacaktır.” Denildi.

GENEL ŞARTLAR

1-Bu Yönetmelik kapsamındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) ALES''ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

2-"Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadroları hariç olmak üzere üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri, senato kararıyla, bu Yönetmelikte belirlenen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilirler" hükmü gereği Üniversitemiz 23.12.2021 tarih ve 2021/13 nolu toplantısında alınan senato kararı gereği yabancı dil puanını en az 65 puan olarak belirlemiştir.

3-Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4''lük ve 5''lik not sistemlerinin 100''lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100''lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

GEREKLİ BELGELER

1-Başvuru formu doldurarak imzalı şekilde çevrimiçi (online) başvuru sistemine yüklenecektir. (Başvuru formu gerekli bilgiler girildikten sonra sistem tarafından oluşturulacaktır.)

2-Özgeçmiş,

3-Nüfus cüzdanı fotokopisi,

4-Lisans/lisansüstü diploma veya geçici mezuniyet belgesi fotokopisi veya e-Devlet üzerinden alınan karekodlu belge,

5-Lisans eğitimi ile ilgili resmi transkript belgesi fotokopisi veya e-Devlet üzerinden alınan karekodlu belge, (Diploma supplement kabul edilmeyecektir.)

6-Yüksek lisans veya doktora öğrenci belgesi fotokopisi veya e-Devlet üzerinden alınan karekodlu belge, (İlanda belirtilen özel şarta göre)

7-1 Adet fotoğraf,

8-Herhangi bir adli sicil kaydı olmadığına dair belge e-Devlet üzerinden alınan karekodlu belge,

9-ALES Sonuç Belgesi Çıktısı (Sınav sonucunun açıklandığı tarih itibariyle son beş yıl geçerlidir.)

10-Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getireceklerdir.)

11-Yabancı Dil Sonuç Belgesi Çıktısı (Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen veya ÖSYM tarafından eş değerliliği kabul edilmiş muadili.)