Kolombiyalı futbolculara ölüm tehdidi

Kolombiyalı futbolculara ölüm tehdidi
Dünya Kupası’nda İngiltere’ye elenen Kolombiyalı futbolcular ölüm tehditleri alıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan tehditler özellikle penaltı kaçıran Carlos Bacca üzerinde yoğunlaştı.

Dünya Kupası'nda Salı günü İngiltere'yle oynanan maçta penaltı kaçıran Kolombiyalı futbolcular Mateus Uribe ve Carlos Bacca sosyal medyada öfkeli taraftarlardan ölüm tehditleri almaya başladı.

Daha çok Bacca'yı hedef alan tehditlerde bazı taraftarlar, bu futbolculara "Siz artık ölüsünüz. Kendinizi öldürün ya da ülkeye dönmeyin" dedi.

Bir twitter kullanıcısı tepkisini "Senden nefret ediyorum Carlos Bacca. Her şeyinden; kayıtsızlığından soyadından, oyunundan nefret ediyorum. Sen kanserden daha kötüsün. Artık intihar et, bu acıyı yaşamaya devam etme" diyerek dile getirdi.

Bir başka kullanıcı ise mesajında uyuşturucu karteli lideri Pablo Escobar'ın fotoğrafının altına "Sırada sen varsın" notunu düştü.

Bu tehditler, 1994 Dünya Kupası'da kendi kalesine gol atan Andres Escobar'un öldürüldüğü ülkede kaygıya yol açtı.

Salı günkü Dünya Kupası ikinci tur maçında Uribe'nin vuruşu direkten dönmüş, Bacca'nın attığı penaltıyı da İngiltere'nin kalecesi Jordan Pickford kurtarmıştı.

Kolombiya penaltı atışları sonucu elenmiş ve Dünya Kupası'ndan elenmişti.

Moskova'daki maçtan birkaç saat önce Andres Escobar'ın kardeşi Sachi Escobar, Kolombiya'nın maçta elenip çeyrek finale çıkamaması halinde başka bir futbolcunun da öldürülebileceğinden endişe ettiğini belirterek "Umarım kardeşim başına gelenler, başka futbolcuların başına gelmez" demiş ve taraftarlara şiddetten uzak durmaları çağrısında bulunmuştu.

İlgili Haberler